Adaylık virajında son turlar

Güncelleme Tarihi:

Adaylık virajında son turlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 01:15

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan çözüm süreci için, “İyi şeyler olacak, sonuç herkes için olumlu olacak” derken, ‘partili cumhurbaşkanı’ eleştirilerini, “Asker kökenliler ve Sezer dışındakiler partiliydi.

Haberin Devamı

Özal’ın, Demirel’in, Gül’ün, hatta İnönü’nün bile partisi vardı” diye yanıtladı. Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili temasları kapsamında dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüşen Erdoğan, HDP’ye gitmeyeceğini söyledi. BBP’deki görüşmede Destici, Güneydoğu’daki yol kesmeler ve bayrak indirme olaylarına işaretle “Vatanımızı emlak ofisinden almadık” dedi. Erdoğan da, çözüm sürecinin başladığı günden bu yana şehit gelmediğine dikkat çekerek “İyi şeyler olacak, sonunda herkesin memnun olacağı olumlu bir sonuç olacak” yorumunu yaptı. Destici, Erdoğan’a, “Açıklamasanız da şu anda cumhurbaşkanı namzetisiniz. Kim aday olursa, seçildiğinde tarafsız olacağını, herkesi kucaklayacağını, partiler üstü davranacağını, anayasal çerçevede kalacağını deklere etmeli. Çünkü bugünkü en büyük tehlike kutuplaşmanın getireceği çatışma, bu ihtimal bizi korkutuyor” dedi. Destici, Erdoğan’ın adaylığına ilişkin de “Evet biz bir sinyal aldık ama bunu paylaşmamız doğru olmaz” demekle yetindi.

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı Masum Türker de, görüşme sonrası, “Bize davranışlarından, konuşmalarından Genel Başkanlıktan vedaymış gibi hissettirdi. Kendisinin bile telaffuz etmediği bir şeyi, ‘Biz destekleriz’ ya da ‘desteklemeyiz’ demek Türkiye’de zaten yanlış olan siyaseti biraz daha yanlışlığa itmek demektir” dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, Erdoğan’ın adaylığı konusunda bir sinyal alıp almadığı sorusu üzerine, “Sayın Başbakan adına söz söylememiz doğru olmaz. Yolun sonuna gelindi bir bakıma, başkası adına yorum yapmamız doğru olmaz. Bu sorunun cevabını kanaatimce her bir soran arkadaşımız, sorulandan çok daha iyi biliyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!