Kadınlardan şiddete karşı eğitim imecesi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan şiddete karşı eğitim imecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 01:35

İZMİR’de yazın sıcağında tatil yeni başlamışken 30’a yakın kadın ellerinde defter-kalem eğitim alıyor. Aralarında belediyede çalışan memur da var, Uçan Süpürge’den bir aktivist, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir vaiz de... Amaçları tek; kadına karşı şiddetle mücadeleyi önce onlar öğrenecek, sonra evinden çıkamayan hemcinslerine, ‘Psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet nedir? Nasıl dur denilir? Nasıl hak aranır?”ı öğretecek.

Haberin Devamı


Üç günlük eğitim

‘Kadınlar el ele şiddete son vermeye’ sloganıyla Kadın Dayanışma Vakfı Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen projenin İzmir ayağı gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra belediye ve çok sayıda kamu kurumundan temsilci kadınların yer aldığı projenin ismi: “Yerel İşbirlikleri Aracılığıyla Şiddetle Mücadele Mekanizmalarının Güçlendirilmesi.” AB ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın finanse ettiği projenin ilk aşamasında Adanalı kadınlarla buluşuldu. İkinci yürütücü olan İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nin kentte yaptığı çağrı karşılık buldu ve üç gün boyunca akademisyenlerle uzmanların verdiği eğitim büyük ilgiyle izlendi. Kampanya düzenleme,
duvar gazetesi hazırlama gibi atölye çalışmaları eğitime büyük renk katarken, katılımcı kadınlar uygulama aşamasında da emeklerini birleştirmenin keyfini yaşadı.

Haberin Devamı


Hedef bin kadın
Projenin 1 Şubat 2014-30 Nisan 2015 tarihleri arasındaki 15 aylık süreci kapsadığını dile getiren Dernek Başkanı Badegül Güler, ayrıca kadınlara ücretsiz psikolojik ve hukuki destek verildiğini dile getirdi. Yaklaşık 5 ay olmasına rağmen onlarca başvuru aldıklarını dile getiren Güler, “Güçlenme ve eğitici eğitimlerimizin yanı sıra atölye çalışmalarımız da oldukça verimli geçti. Bunu eğiticilerin eğitimi olarak ele alırsak pek çok kadın arkadaşımız önümüzdeki dönemde evinden çıkamayan kadınlara ulaşacak ve ev toplantılarıyla eğitimler gerçekleştirecek. Projenin hedefi ise Ankara’da 400, İzmir ve Adana’da 300’er olmak üzere toplamda bin kadına ulaşmak” diye konuştu. Badegül Güler, önümüzdeki aylarda Adana ve İzmir’de “Kadın Danışma Merkezi İşleyişi Eğitimi” gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!