Halaçoğlu: Kimse ırkçılık yapmasın

Güncelleme Tarihi:

Halaçoğlu: Kimse ırkçılık yapmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2014 16:27

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanlığı için CHP ile birlikte belirledikleri ’çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili pazar günü TBMM’ye gereken imzaların verileceğini söyledi. Halaçoğlu, İhsanoğlu’nun soyuyla ilgili söylentilere de tepki göstererek, "Ekmeleddin bey, Türk’tür. Bazılarının uydurduğu, söylenti çıkarttığı ve ifade ettiği gibi Arap değildir. Kimse ırkçılık yapmasın" dedi.

Haberin Devamı

Kayseri’de MHP il binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ’çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu ile sorular üzerine, "Ekmeleddin İhsanoğlu uzun yıllar İslam Kalkınma Örgütü’nün (İKO) genel sekreteriydi. Türk kültürü üzerine uzun yıllar çalıştı. Kendisini bir akademisyen olarak 30 yıldır tanırım. Birlikte çalışma imkanımız da oldu. Çok donanımlı, İngilizce, Arapça, Farsça ve Fransızca bilen, islamiyeti de batıyı da bilen, milli değerlere sahip, entelektüel birisidir. İnşaallah kendisini Cumhurbaşkanı olarak görürüz. Böylece Türkiye önemli bir badireyi atlatır" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun soyu ve sopuyla ilgili ortaya atılan söylentilere de tepki gösteren Halaçoğlu, "Bu söylentilere de şunu söylemek isterim. Ekmeleddin bey, Türk’tür. Bazılarının uydurduğu, söylenti çıkarttığı ve ifade ettiği gibi Arap değildir. Bozok Yörüklerindendir. Kimse ırkçılık yapmasın. Eğer, ırkçılık yapmak isteyen varsa, kendi soyuna baksın" diye konuştu.

Halaçoğlu, "Ekmeleddin bey için CHP ve MHP olarak, cumhurbaşkanlığı için imza topluyoruz. Pazar günü TBMM’ye vereceğiz" dedi.

BAŞBAKAN BİZDEN DAHA ÇOK MİLLİYETÇİ OLUR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması halinde, kendilerinden daha çok MHP’li ve milliyetçi olacağını iddia eden Halaçoğlu, "Başbakan Erdoğan şayet Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarsa, göreceksiniz bizden çok MHP’li ve bizden çok milliyetçi olacaktır. 12 Eylül’de asılan ülkücüler için yine ağlayacaktır. Bana göre cumhurbaşkanı olamayacaktır. Zira, İslam’ı ayaklar altına alan İŞİD’e destek veren biri cumhurbaşkanı olamaz. Bana göre AK Parti’nin son seçimlerde aldığı oyun yüzde 3 oy kaybı bile, Başbakanı, Cumhurbaşkanlığına götürmez. Bizim hedefimiz onların yüzde 41 oyu değil, yüzde 3’tür" diye konuştu.

"ÖCALAN VE PKK’YA AF ÇIKARTACAK"

Hükümetin çözüm sürecinde yeni açılımla ilgili bazı bölümleri gerçekleştirmek için Bakanlar Kurulu’nda imzaya açtığını söyleyen Yusuf Halaçoğlu, şöyle devam etti:

""PKK ile bağlantılı Kürt açılımı ile ilgili yeni bölümler göreceksiniz. Böylece bölücübaşı Abdullah Öcalan ve PKK militanlarına af çıkartılacak. Siyaset yapmaları sağlanacak. Eli silahlı kişiler varken, silahlı güçle masaya oturmaya çalışılıyor. ’Analar ağlamasın, kan akmasın’ diyorlar. Kim analar ağlasın, kan dökülsün istiyor veya diyor? Halkı böyle süslü, parıltılı laflarla kandırıyorlar. Başbakan Güneydoğu’da 30 bin güvenlik görevlisiyle, sıkı koruma altında miting yapıyor. Bu ülkede hükümet kendi topraklarında 24 gün kapalı kalan yolları açamıyor. Almanya’da, İngiltere’de, Fransa’da yollar böyle kapalı kalsa, canlarını çıkartırlar. Hükümet nasıl muktedirdir? Siz yetkinizi birilerine verirseniz, zaten kan dökülmez. İstanbul’un işgalinde İngiliz ve Fransız’a yetki verilseydi, Çanakkale’de 250 bin şehit vermezdik. Kan da dökülmezdi."

IRAK’TA YAŞANANLAR DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Irak’ta yaşananların ’Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) bir parçası olduğunu Irak petrollerinin Maliki ile anlaşamayan Barzanin’nin eline geçtiğini, bunların IŞİD eliyle uygulandığını iddia eden, Yusuf Halaçoğlu şunları söyledi:

"IŞİD denilen örgüt, gerçekten hepimizin sahip olduğu İslam inancı içinde ’Allahuekber’ diyerek kafa kesiyor. Şu anda 95 Türk IŞİD’in elinde. Hükümet her ne kadar ’Rehine değil, alıkoyma’ derse desin, hadise sadece Musul’la ilgili değil. Danışıklı dövüş yaşanıyor. Türkmenler’e saldırılıyor, Peşmerge Kerkük’e girdi. IŞİD kafa kesiyor, top oynuyor, tıpkı geçmişte Kerbela’da yaşananlar gibi. ABD ve Avrupa bunlara sessiz kalıyor. Saddam’ın tırnağı bile olmayacak kadar gözü dönmüş bu canilere karşı dünya, tavır almalıdır. Ama Başbakan IŞİD’i terörist olarak kabul etmiyor. IŞİD’in yaralıları Hatay’da tedavi edildi, elimizde belgeleri ve görüntüleri var. Bunu söyleyince ne yapalım insan onlarda diyenler, Türkmen yaralıları Hatay’a getirmiyor."

MHP’nin Engin Alan konusunda, Anayasa’nın 14. Maddesinin değiştirilmesi yolundaki tuzağa düşmediğini söyleyen Halaçoğlu, "Anayasa maddesi değiştirilseydi Abdullah Öcalan da serbest kalacaktı. Anayasa Mahkemesi’nin kararı bu olasılığı ortadan kaldırdı" diyerek sözlerini tamamladı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!