‘Sağlıkta e-Dönüşüm’ masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Sağlıkta e-Dönüşüm’ masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2014 12:51

Sağlık Bilişim Derneği tarafından düzenlenen ‘Sağlıkta e-Dönüşüm Zirvesi’, Grand Cevahir Hotel’de düzenlendi.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Keleş’in ardından söz alan Gelir İdaresi Başkanlığı e-Defter ve Belge Yönetimi Müdürü Şahin Engin Uysal, e-Fatura sistemi üzerinden geçen fatura sayısının, her gün artttığına dikkat çekerek, "Mayıs ayı içerisinde, yaklaşık 10 milyon fatura, sistem üzerinden geçti. Gelir İdaresi Başkanlığı yapacağı düzenlemeler ile e-Fatura uygulaması kapsamında, önümüzdeki yakın gelecekte sisteme yeni mükellef gruplarını da dahil edecek. e-Fatura’nın tamamlayıcısı olarak e-Arşiv uygulaması da hayata geçti. Bu kapsamda, bütün faturalar elektronik ortamda oluşturulup saklanabiliyor" dedi.

Zirvenin sponsoru Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin de e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter gibi tüm süreçlerde kendilerinin i-dönüşüm mimarı olduğunu belirtti. Şirketin kamu sektörü ile i-dönüşüm sürecindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS) ve Hal Kayıt Sistemi (HKS) projeleri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Portalı projesini hayata geçirdik. Projeler, ilgili bakanlıklar tarafından kamuoyuna açıklanmaya devam ediyor. Aynı zamanda hassas ve karmaşık olan e-Fatura süreçlerinde ulusal ve global ölçekteki büyük markalara, entegrasyon ve portal servisleriyle hizmet veriyoruz. Şimdiye kadar binin üzerindeki firmaya i-dönüşüm ve kurumsal iş sistemleri alanında hizmet sunduk" dedi.

Zirvede; e-Dönüşüm alanındaki güncel mevzuat ve elektronik kayıt alanındaki gelişmeler ile e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-Reçete gibi birçok konu ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!