Ekmeleddin İhsanoğlu'na AK Parti’den cevap

Güncelleme Tarihi:

Ekmeleddin İhsanoğluna AK Parti’den cevap
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2014 11:27

CHP ve MHP’nin çatı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, siyasi parti ziyaretleri kapsamında AK Parti’den de randevu istedi. Başbakanlık kaynakları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünkü programının müasit olmadığı bilgisi verdiklerini belirterek, “Randevu talebine ret ya da kabul diye nitelenebilecek bir durumun söz konusu değil” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Çatı aday için oluşturulan Partilerarası Koordinasyon Kurulu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek İhsanoğlu’nun Ankara’daki ana çalışma ofisini ve ekibi tanıttı. Kurul’un MHP’li temsilcisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, İhsanoğlu’nun Ankara’daki temaslarına değinerek, “Hiçbir siyasi parti ayırmaksızın hepsi ile görüşmek istiyor. Partilere randevu talebinde bulundu. Bununla ilgili bir kaç siyasi partiden teyit alınıyor. Bunların içinde AKP de var” dedi.

PROGRAMI MÜSAİT DEĞİL
Demirel’in bu açıklamasının ardından Başbakan Erdoğan’ın İhsanoğlu’nun talebini reddettiği yönündeki iddialara Başbakanlık kaynakları yanıt verdi. Başbakanlık kaynakları, İhsanoğlu’nun, AK Parti’yi ziyareti için dün (önceki gün) telefonla randevu talebinde bulunduğunu belirterek, “Randevunun ret edildiği bilgisi doğru değildir. Başbakan Erdoğan’ın programının müsait olmadığı bilgisi İhsanoğlu’na bildirildi. Randevu talebine ret ya da kabul diye nitelenebilecek bir durum söz konusu değil” açıklamasını yaptılar.

BİNAYI KİRALAMAKTAN VAZGEÇTİLER
Toplantıda çalışma binasının kiralanmasında yaşanan sorunlara da değinildi. Mülk sahiplerinin kiraya vermekten son anda vazgeçtiklerinden bahseden Demirel şöyle konuştu:
“Sayın İhsanoğlu’nun ismi açıklanalı sekiz gün oldu. Burada Türkiye ortalamasını temsil eden bir ekibiz. Sayın İhsanoğlu 30 Haziran’dan sonra burada ofisinde çalışmaya başlayacak. Bir yeri beğeniyorsunuz. Emlakçıyla anlaşıyorsunuz. Sözleşme aşamasına gelindiğinde mülk sahibi sizinle yüz yüze görüşmek istiyor. ‘Cumhurbaşkanı adayımız için kiralamak istiyoruz’ dediğimizde, ‘Kusura bakmayın veremeyiz’ diyor.”

FİNANSMANI SADECE BAĞIŞLAR
Kurulun CHP’li üyesi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da şunları söyledi:
“Sayın İhsanoğlu bir uzlaşının adayı. Siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaretinin ardından oluşturduğumuz kurula diğer siyasi partilerden de katılım olacak ve sayımız artacaktır. Seçim sürecinin finansmanı sadece bağışlara bağlı olarak yapacağız. Devlet imkanlarını kullanması mümkün değil. Ayni katkılar konusunda bir çok arkadaşımız destek veriyor. Finans açısından halkımızın desteğine inanıyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız da katkı vermek isterlerse hayır diyemeyiz. En fazla bağış miktarı 9 bin 80 TL olarak belirlendi.

GENEL BAŞKANLARLA ORTAK PROGRAM YOK
Haftalık olarak programlarını açıklayacağız. Kendisinin ismi açıklandıktan sonra büyük bir ilgi var. Yurdu dolaşacak ve ulaşabileceği her yere gidecek. Büyükşehirlerin tamamına gidecek. Yurtdışından da çok fazla talep var ve oralarda da ziyarette bulunacak. Mitinglerden ziyade halka birebir ulaşmaya çalışacak. Genel Başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli ile ortak programları olmayacak. Meydanlarda Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görmeyeceksiniz. Siyasi liderlerle yan yana bulunmasını doğru bulmuyoruz.”

İHSANOĞLU RESMİ SEÇİM KAMPANYASINA HAFTAYA BAŞLAYACAK

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Cumhurbaşkanı Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim programı hakkında açıklamalarda bulundu. Ekmeleddin İhsanoğlu resmi seçim kampanyasına haftaya başlayacak. CHP ile MHP’nin cumhurbaşkanlığı için ortak aday gösterdiği İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, resmi seçim kampanyasına TBMM’ye adaylık başvurusunun yapılmasının ardından gelecek hafta başlayacak.

BAKMADAN GEÇME!