CHP'li vekilden Bakan Çelik'e 'emekliye ikramiye verilecek mi' sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekilden Bakan Çelike emekliye ikramiye verilecek mi sorusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 01:32

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması için soru önergesi verdi. Önergede "Emeklilere 300 TL'den az olmamak üzere ikramiye verecek misiniz? sorusu yer aldı.

Haberin Devamı

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyon Üyesi Ali İhsan Köktürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Önergede emeklilere Ramazan ayında ikramiye verilip verilmeyeceği soruldu. Önergede Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranında zam alacak olan emeklilerin Ramazan öncesi ikramiye müjdesi beklediği belirtildi. Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği'nden yapılan açıklamada, çalışan tek kişinin açlık sınırının bin 485 TL olduğu buna karşın Emekli Bağ-Kur'lunun maaş ortalaması 965 TL, emekli SSK'lının ortalaması bin 187 TL, emekli memurun ortalaması ise bin 450 TL maaş aldığı belirtilen önergede "300 TL'den az olmamak üzere emeklilerimize ikramiye verecek misiniz? 2. Her fırsatta söylediğiniz gibi şayet ekonomimizin çok iyi gidiyorsa ve Türkiye Milli Geliri artan, refah düzeyi yükselen bir ülke haline gelmişse, bu durumda AKP hükümetinin Bakanı olarak, emeklilerimizin ikramiye talebini olumlu olarak değerlendirmeniz gerekmez mi?" diye soruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!