3 yıl sonra özgürlüğe uyandı

Güncelleme Tarihi:

3 yıl sonra özgürlüğe uyandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2014 23:19

3 Temmuz 2011’den bu yana önce cezaevi günleri, ardından bir daha ne zaman hapse gireceği stresi yaşayan Yıldırım, yeniden yargılama kararıyla dün sabah bambaşka bir güne ‘Merhaba’ dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım için dün bambaşka bir gündü… Tam 3 yıl sonra ilk kez endişesiz ve rahat uyandı… 3 Temmuz 2011’de başlayan süreç 2 Temmuz 2012’de Aziz Yıldırım’ın tahliyesi ile yeni bir hâl almıştı. Son 2 yılda her gün ‘Ne zaman polis kapıyı çalacak’, gerilimiyle uyanan Yıldırım için 24 Haziran Salı sabahı yepyeni bir başlangıçtı. Mahkemenin yeniden yargılamayı kabul edip, cezaevine giriş ihtimalini ortadan kaldırmasıyla, rahat bir nefes almıştı. Her şey yeniden başlayacaktı…

PEKİ YILDIRIM NELER YAŞADI?

2 Temmuz 2012’de tahliye olan Yıldırım, 17 gün sonra 19 Temmuz 2012’de F.Bahçe’nin forma tanıtımına katılmıştı. Yorgundu… Onu tanıyanlar ruh halini çok iyi anlayabiliyordu. Aradan geçen süreçte Yargıtay kararı da aleyhine çıkınca, her kapı çaldığında, her telefon geldiğinde aklına gelen şey, cezaevine ne zaman gireceğiydi...
O günlerde yakın dostları Fenerbahçe Başkanı’nın üzgün halini görüp, hüzünleniyordu. Dün bu konuyu araştırırken, Yıldırım’ın en yakınlarını aradık ve o günleri anlatmalarını istedik; “Başkan doğal olarak stresliydi. Ama hep liderlik yaptı Bizim teselli vermemiz gerekirken o sürekli “Üzülmeyin, yatar çıkarız,, bugünler de geçer” diye teselli veriyordu. Biz onu değil o bizi ayakta tutuyordu.” diyerek o günlerdeki Yıldırım’ı anlattılar…
Özetle, Fenerbahçe Başkanı, bir çok duyguyu bir arada yaşadığı dönemden geçiyordu.

Haberin Devamı

ÖNÜNDE SORUNLAR YIĞINI VARDI

YILDIRIM daha 2 gün öncesine kadar kendi yapısına çok ters bir durumla karşı karşıyaydı. Yine yakınlarına sorduk. En büyük zorluğu neden dolayı yaşadı diye. Anlattılar; “Aziz Yıldırım kişilik olarak önüne ya da yakınına değil, uzağa bakmaya çalışan bir insandır. O, 1 km ötesinde neler olup bittiğini görmek ister. Ama 2 Temmuz 2012 ile 23 Haziran 2014 arasında önünde ileriyi görmesini engelleyen koca bir sorunlar yığını vardı. En çok etkilendiği buydu. İleriyi, yarın ne olacağını göremiyordu. Yapabileceği bir çok şeyi yapamıyordu bu nedenle…

RUH HALİ 100. YILDAKİ GİBİ…

PEKİ son karar açıklandığında Yıldırım’ın psikolojisi nasıldı? Bir yakını şöyle anlattı:
“Onu tanıdığımdan beri 100. yılda kazanılan şampiyonluktaki ruh hali kadar iyi bir psikolojiye geldiğini hiç görmemiştim. Mahkeme kararı açıklandığında yanına gittim ve duygularını belli etmediğini gördüm. Sevincini abartılı bir şekilde göstermedi. Ama bir şeyi gördüm. Ruh hali, 100. yıldaki Aziz Yıldırım gibiydi. O göstermese de bunu çok net hissettim. Yıllar sonra onu ilk kez böylesine iyi ve güçlü bir ruh hali ile gördüm…. Bambaşka bir duygudaydı...”

Haberin Devamı

DÜN SABAH NE YAPTI?

YILDIRIM Çengelköy’deki evinde dün özgürlüğe uyandığında ne yapmıştı peki?
Bu sorunun yanıtı kimsede yok. Çünkü sadece ailesi ile birlikteydi. Ancak dün normalden erken bir saatte yani öğlen 12.00 ile 13.00 arasında kulübe geldi… Sabah uyandığında neler yapmış olabileceğine dair konuşan bir başka yakınının anlatımı şöyle:
“Başkan sabah uyandığında kızı “Yaz” ile oyun oynar, ona zaman ayırır. Sabah uyandığında da belki kızına yaşadıklarını anlatmıştır…Kabusun bittiğini söylemiştir… Ve bir not daha...Başkan, beklenenin aksine aleyhine çalışanlara karşı hiç agresif değil, çok rahat.”

Yeni bir atak daha

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Şike davası kapsamında aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması kararı, Fenerbahçe Kulübü’nün 2014-15 sezonunda Avrupa kupalarında yer alabilme umudunu arttırdı.
Sarı lacivertliler CAS kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettiği dava için İsviçre Federal Mahkemesi’ne, yeniden yargılanma kararını gönderecek. Buradan çıkacak sonuca göre Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi için yeni girişimde bulunacak.

Haberin Devamı

Yeniden yargılama TFF’ye de delil oldu

UEFA’da soruşturma geçiren TFF, mahkeme kararını çevirtip, UEFA’ya gönderecek. Böylece, olası bir ceza alma ihtimalinin de önüne geçilmeye çalışılacak.

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hakkındaki yeniden yargılama kararı sadece sarı lacivertlileri değil, geçirdiği soruşturma nedeniyle 17 Temmuz’da UEFA’da hakkında karar verilecek olan TFF’yi de yakından ilgilendiriyor.
Federasyon hukukçuları önceki gün çıkan kararın ardından dosyayı incelemeye başladı. Görüşmede başvuruda bulunan Trabzonspor’un elindeki en önemli dayanak Yargıtay’ın sanıklar lehine verdiği karardı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı artık Trabzonspor’un başvurusu ile olayda taraf pozisyonuna düşen TFF’nin de elini güçlendirecek.

MOSTUROĞLU VE EKŞİOĞLU NE OLACAK?

TFF hukukçuları mahkemenin kararını çevirttirerek UEFA’ya götürecekler. Bu davada elini çok güçlendiren TFF, ceza alma ihtimalinin de önüne geçmiş olacak.
Öte yandan, yöneticilerden Şekip Mosturoğlu hakkındaki karar Yargıtay’dan dönmüş, İlhan Ekşioğlu ise yeniden yargılanma kararı çıkmasıyla rahatlamıştı. Bu ikili TFF’den ise ceza almıştı. Bundan sonraki süreç ikisinin de TFF’den yeniden yargılama isteme hakkı var. Ancak bunu kullanmayacakları öğrenildi.

Haberin Devamı

Deliller geçersiz

YENİDEN yargılama kararından sonra, telefon tapelerinin sadece örgüt suçlamasında delil vasfını yitireceği, 6222 sayılı yasada değişiklik yapılmadığı için delil olmaya devam edeceği görüşleri ortaya atıldı. Prof.Dr. Ersan Şen ise bu görüşe katılmadığını söyledi ve “Tüm dinlemeler örgüt suçlaması çervesinde yapıldığı için deliler artık geçersizdir” dedi.

ABD’DE DE RAKİBİ SAHAYA ÇIKMADI

FENERBAHÇE Ülker’in, Beko Basketbol Ligi finalindeki rakibi Galatasaray’ın sahaya çıkmamasının ardından Amerika’daki Fenerbahçe USA Derneği Futbol Takımı da aynı kaderi paylaştı. Sarı lacivertliler, Süper Kupa mücadelesinde Mineola Portekiz’in federasyonu protesto etdp sahaya çıkmamasının ardından şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

3 yıl sonra özgürlüğe uyandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!