Google kendi domain servisini test etmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Google kendi domain servisini test etmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 13:14

Dev arama motoru Google, hizmetlerine bir yenisini daha katmaya hazırlanıyor. Google domain servisinin testlerine başlayarak, bu hizmetle beraber popüler alan adı sağlayıcıların karşısına bir rakip olarak çıkacak.

Haberin Devamı

Google yaptığı açıklama ile Google Domain servisini kullanıcılara tanıttı. Açıklamada, artık herkesin bilgisayarları, telefonları ya da tabletleriyle internete girerek şirketler hakkında bilgi almaya başladığını; ancak yaptıkları araştırmalarda küçük şirketlerin yüzde 55’inin bir internet sitesine sahip olmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle de küçük şirketleri ve bundan sonra internet üzerinde iş yapmayı düşünenleri hedeflediklerini dile getiren Google, domain hizmeti ile bu talebi karşılamak istiyor.

Ancak Google’ın yeni alan adı servisi tam olarak kullanıma açılmadı. Şu an ana sayfa üzerinden domain araması yapıldığında bir “davet iste” ekranı kullanıcıların karşısına çıkıyor. Henüz Beta sürecinde olan bu hizmetten yararlanabilmek için, kullanıcıların öncelikle Google tarafından davet edilmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Google domain servisi ile kullanıcıların kolay kullanabileceği bir alan adı yönetim aracı sunmanın yanı sıra kullanıcılara e-posta ya da telefon ile destek de sunacağını belirtiyor. Google üzerinden alınan alan adları ile kullanıcılar 100’e yakın e-posta adresi de oluşturabilecekler. Bunun yanı sıra .com ve .net yerine önümüzdeki yıllarda yaygınlaşması beklenen .guru, .photography gibi farklı domain adresleri de Google domain üzerinden alınabilecek.

Google’ın bu hizmetinin ardından, dünyadaki diğer popüler domain servisleriyle ile nasıl bir rekabete gireceği ve bu rekabetin şirketleri nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Google kendi domain servisini test etmeye başladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!