Mimarlık öğrenciler tasarımlarını buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Mimarlık öğrenciler tasarımlarını buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 12:40

Muğla’da düzenlenen bir haftalık kampta buluşan farklı üniversitelerin mimarlık bölümlerinde okuyan öğrenciler, kurulan geri dönüşüm atölyesinde birçok çalışmaya imza atıyor.

Haberin Devamı

Muğla Köyceğiz’deki Delta Tesisleri’nde 24 farklı üniversiteden 70 öğrenci biraraya gelerek atölye düzenledi. 19 - 26 Haziran tarihleri arasında yapılan çalışma kapsamında öğrenciler yaratıcılıklarını konuşturuyor.

Öğrencileriyle birlikte bir geri dönüşüm atölyesi hazırladıklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, çöp olarak atılan ancak çöp olmayı hak etmeyen malzemelerin tekrar kullanılabildiğini dile getirdi. Kaşık ve pet şişeler ile avize yapacaklarını söyleyen Dr. Savaşır, pet şişelerle mumluk, yumurta kabukları ve çocuk çizmesi ile saksı yapılabildiğini anlattı.

Savaşır sözlerini şöyle tamamladı:
"Atık kağıtlar ile sehpa, bahçeden topladığımız ağaç kozaları ile sehpa süsü yapıyoruz. Ayrıca küp şekerlerden Muğla Saat Kulesi’nin maketini ve dünyanın yedi harikasından biri olan Mausollsum of Halıcarnassum Bodrum Mozolesi maketini yaptık. Her iki makete toplamda 18 paket küp şeker harcadık. İçini de ışıklandırdık. Bu eserlerden saat kulesini Muğla’da, diğerinin de ait olduğu yer Bodrum’da sergilenmesini istiyoruz."

Haberin Devamı

Maketler hazırlanıyor

Mimarlık öğrencisi Ali Can Paç, Muğla’da birçok tarihi yeri gezerek farklı mimarileri incelediklerini söyledi. Bu çalışma sonrasında farklı illerden gelen öğrencilerin Muğla’yı ve mimarisini öğreneceklerini belirten Paç, bir hafta boyunca değişik tasarımları ortaya çıkardıklarını dile getirdi. ’Dalga ve Gölge Atölyesi’ adını verdikleri çalışma ortamlarında 24 öğrencinin bulunduğunu anlatan İpek Kay ise, "Farklı üniversiteden gelen 24 arkadaşımız dalga ve gölge kavramlarını kullanarak diyagram ve maketler üzerinde bir iletişim kurmaya çalışıyor. Önce eskizlerini yaptık. Daha sonra bu eskizleri makete dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler 26 Haziran’da düzenlenecek sergide eserlerini buluşturacak ve veda partisi ile Köyceğiz’den ayrılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!