Bir firmasını daha kapattı

Güncelleme Tarihi:

Bir firmasını daha kapattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 11:06

Erikli Su’yun eski CEO’su Hasan Aslanoba son dönemlerde internet sektörüne yaptığı başarılı yatırımlarla adından sık sık söz ettiriyordu. Ancak bu kez Aslanoba’dan bir kapatma haberi geldi.

Haberin Devamı

İlk olarak Webrazzi’nin duyurduğu habere göre, Aslanoba'nın emlak sitesi olan Metrekare.com kapatıldı. Aslanoba, geçen şubat ayında da ilk yatırımlarından biri olan ‘Tablet Seminerler’i kapatmıştı.

Aslanoba’nın yatırım şirketi olan Aslanoba Capital ve Earlybird Ventures tarafından yatırım alan Metrekare.com, emlak ilan sitesi olarak hizmet veriyordu. Şirketin kurucularının paylaştığı bilgilere göreyse Metrekare.com, şu ana kadar 7 haneli yatırım almayı başarmıştı.

İŞİN DOĞASINDA VAR

Basında çıkan haberlerle ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Aslanoba, girişimciliğin ruhunda şirketleri kapatmanın da olduğunu söyledi. Aslanoba, “Yaptığım yatırımların muhtemelen yarısının 3 yılı göremeyeceğini biliyorum. Bunu hep söyledim. Bazı girişimler yıldızlaşarak büyüyecek. Ancak geride kalan girişimler kapanacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘GOOGLE GLASS’LI TANITIM

Metrekare.com, Google Glass ile yaptığı lansmanda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Google Glass ile ev arama servis sunan şirketin kurucuları 3 yıllık büyüme planlar yapıyordu. Şirketlere yakın bir kaynaktan edilen bilgiye göreyse yatırımcılar yeni tur yatırım yapmaya istemişler. Ancak şirketin kurucuları işin mevcut durumunu göz önüne alarak devam etmemeyi tercih etmiş. Bu yüzden de şirketin kapatılması kararı verilmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!