CHP PM’den destek

Güncelleme Tarihi:

CHP PM’den destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 01:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ilanı sonrasındaki ilk Parti Meclisi toplantısından istediği desteği aldı.

Haberin Devamı

PM, Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle temmuz ayında yapılması planlanan olağan kurultayı da 1 yıl erteledi. Tüm lehte ve aleyhte değerlendirmeleri dinleyen Kılıçdaroğlu “STK’lar, meslek odaları, kanaat önderleriyle görüşmelerden ‘Toplumu kutuplaştırmayacak aday’ profili öne çıktı. Sayın İhsanoğlu bu tanıma en uygun isimlerden biridir.Önyargılı olmayın. Haklılığımız ortaya çıkacak, halkımız da gereken desteği verecek” dedi. BBP, DP ve DYP’den de İhsanoğlu’na destek açıklamaları geldi.

‘Eski’lerden bildiri

GEÇMİŞ dönemlerde CHP'de milletvekili ve bakan olarak görev yapmış 42 siyasetçi, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine karşı olduklarını belirten bir bildiri yayınladı. İhsanoğlu'nun, “Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday olmadığı” savunuldu. Bildiriye imza atanlar arasında Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen isimler de var: “Algan Hacaloğlu, Kemal Anadol, Onur Öymen, Şahin Mengü, Cevdet Selvi, İsmail Özay, Tayfun İçli, Necla Arat, Fuat Çay, Enis Tütüncü, Tacidar Seyhan, Mesut Değer, Şerif Ertuğrul, Mehmet Sevigen, Mahmut Yıldız, Canan Arıtman.” AA

Haberin Devamı

Her fotoğraf için 5 oy lazım

SABANCI Üniversitesi'nin cumartesi akşamı Tuzla'daki yerleşkesinde düzenlediği mezuniyet töreninde seyirciler arasında bulunan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, mezunların ve velilerin ilgi odağı oldu. Eşi Füsun İhsanoğlu'nun yeğeni Ece Oğuzkan'ın mezuniyet törenini izleyen İhsanoğlu, kendisini fark ederek yanına gelen vatandaşlarla sohbet etti. Bazı mezunlarla ve vatandaşlarla fotoğraf, bazılarıyla selfie çektiren İhsanoğlu, esprili bir dille de destek istedi. İhsanoğlu, "Her fotoğraf için 5 oy lazım" dedi. Törende, Ece Oğuzkan anons edildiğinde İhsanoğlu ayağa kalkarak bir süre alkışladı.
Mehmet AKTARAN / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!