Feyzioğlu: Sahtecilikler kendi kendine oluşmuyor

Güncelleme Tarihi:

Feyzioğlu: Sahtecilikler kendi kendine oluşmuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 22:03

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, alyoz davasındaki sahteciliklerin kendi kendine oluşmadığını ve birilerinin o sahte delilleri üretmiş olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sakarya Barosu’nun yeni binasının açılışına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ülke gündeminde olan 12 Eylül davası kararları ve Balyoz davasından çıkan tahliye kararlarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Metin Feyzioğlu, Balyoz davalarında ’hak ihlali’ olduğu gerekçesiyle Aansayasa Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararlarını değerlendirirken, Balyoz davasındaki sahteciliklerin kendi kendine oluşmadığını ve birilerinin o sahte delilleri üretmiş olması gerektiğini söyledi. Feyzioğlu Anayasa Mahkemesi’nin, en kilit tanıkların dinlenmediği için ’hak ihlali’ kararına varmasına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Balyoz davasında 5 nolu hadrdiskin sahteciliği TÜBİTAK raporuyla sabittir. Sahtecilikler kendi kendine oluşmuyor. Birilerinin o sahteciliği, sahte delili üretmesi lazım. TUBİTAK raporu sahteciliği ortaya koydu. Sonuç olarak ta tabi ki bunu yeniden yargılama şeklinde bir şekilde bir yola girmesi gerekiyordu. Aynı şekilde Anayasa Mahkemesi en kilit tanıkların dinlenmemiş olmasını bir ihlal sebebi olarak gördü. Bu iki gelişmeyi birlikte değerlendirerek ortaya koymak lazım."

Metin Feyzioğlu konuşmasının devamında Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması konusuna değinerek şunları söyledi:

"Biliyorsunuz siyasi iktidar Türkiye Barolar Birliği’nin ve barolarımızın mücadelesiyle gerekçelerini ortaya koymasıyla birlikte ÖYM’lerin kaldırılmasına karar verdi. Özel görevli mahkemelerde adil yargılama yapılmadığını biz ortaya koymuştuk. Buna takiben Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararları ve yargılamanın yenilenmesi kararları anlam ifade etti. Çünkü özel görevli mahkemelerin yapısında Anayasa Mahkemesi ihlaldir dese, yeniden yargılanma da dese sonuç değişmeyecekti."

Feyzioğlu 12 Eylül askeri darbesi ile ilgili Ankara Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahmkesi’nde görülen davada çıkan müebbet hapis cezası kararlarıyla ilgili darbe girişiminin cezası olabileceğini ve bu darbeyle hesaplaşmakta samimi olanların darbenin ürünlerini değiştirmesi gerektiğini kaydetti. Feyzioğlu, "Darbenin cezası olur. 12 Eylül’ün bir darbe olduğundan tereddüt var mı? Ancak burada şöyle bir şey var açıkcası; 12 Eylül askeri darbesiyle hesaplaşmakta samimi olanlar 12 Eylül askeri darbesinin ürünlerini değiştirme yolunda adım atmalılar. 12 Eylül’le hesaplaşmak 90 yaşına gelmiş 2 generali müebbet hapse mahkum etmenin çok daha ötesinde bir girişimi gerektirir" diye konuştu. Metin Feyzioğlu açılışın ardından, Sakarya’dan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!