Snowden, Rusya'daki geçici sığınma süresini uzatmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Snowden, Rusyadaki geçici sığınma süresini uzatmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 21:34

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'in Rusya'daki geçici sığınma süresini uzatmak istediği bildirildi.

Haberin Devamı

Snowden'in avukatı Anatoli Kuçerena, gazetecilere yaptığı açıklamada, Snowden'in Rusya'daki oturma iznini uzatmak istediğini ve bunun için gerekli evrakları hazırladığını söyledi.

Evrakların Rusya Federal Göçmen Bürosu'na takdim edileceğini ifade eden Kuçerena, Snowden'in "oturma izni mi yoksa siyasi sığınma mı" talep edip etmediğini bilmediğini kaydetti.

NSA'nın ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin ve liderlerin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdırarak gündeme gelen Snowden, 23 Haziran 2013'te Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Şeremetyevo havaalanına inmiş ve Rusya gümrük kapısından geçmeyerek havaalanının transit yolcu bölümünde kalmıştı. Snowden, havaalanından çıkışını ve diğer ülkelere gidebilmesini sağlamak için avukatı Anatoli Kuçerena vasıtasıyla Rusya'dan geçici sığınma talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren Rusya Federal Göçmen Bürosu, 1 Ağustos'ta kendisine bir yıllık geçici sığınma hakkı vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!