Gökçek Twitter hesabını geri aldı

Güncelleme Tarihi:

Gökçek Twitter hesabını geri aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 01:03

Sabah saatlerinde Twitter hesabını hacker'lara kaptıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 16.00 sularında hesabını geri almayı başardı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gökçek, hacklenen Twitter hesabının saat 16.00’dan itibaren kendi kullanımına açıldığı bildirildi. Gökçek, “03.59’dan itibaren kimliği belirsiz kişilerce ele geçirilen Twitter hesabım, Twitter üst yönetiminin müdahalesi neticesinde bugün saat 16.00 itibarı ile şahsımın kullanımına açılmıştır. Bu süre içerisinde hesabımdan yapılan açıklama ve duyurularla hiçbir ilgim yoktur. Kamuoyunun bilgisine sunarım” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU

Türkiye haftanın ilk gününe Melih Gökçek'in Twitter hesabından atılan 'tuhaf' tweet'lerle başladı. Gökçek'e ait olan ve 2 milyonu aşkın takipçi sayısına sahip "06melihgokcek" hesabını kendilerini Siber Ergenekon Tim olarak tanıtan bir grup hacker tarafından hack'lendi.

Haberin Devamı

4 saat içinde 36 tweet atan hacker'ların ilk tweet'i "Ne mutlu Türküm diyene - Mustafa Kemal Atatürk" - Siber Ergenekon Tim" mesajı oldu. Kısa sürede 2 binden fazla retweet alan mesajın ardından "EGO otobüslerini bu sabah itibari ile bedava yapıyorum lan" ve "İtiraf ediyorum fişkiyeyi ben kırdım" yazan hacker'ler seslerini duyurmayı başardı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN HESABINI DA ENGELLEDİ

Başbakan Erdoğan'ın 4 milyonun üzerinde takipçiye ulaşan sözde hesabını da engelleyen ve bunun fotoğrafını paylaşan hacker'lar hesabın Twitter profil fotoğrafındaki Gökçek'in resmini değiştirmezken, kapak fotoğrafını değiştirmeyi ise ihmal etmedi.

SANSASYONEL TWITTER MESAJLARI

BAKMADAN GEÇME!