Kırkpınar güreşleri ruhunu teslim ediyor

653. KIRKPINAR Güreşlerine İsmail Balaban'ın Fatih Atlı ile yaptığı final ile damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Türkiye Finans desteği olmasaydı Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin adı duyulmazdı. Dünya tarihinde örnek gösterilecek organizasyon arasında bulunan Kırkpınar Güreşlerinde geçmiş yıllardaki gibi heyecan fırtınası esmedi.

Protokolde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu , Beşiktaş eski Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın olması Kırkpınar'a katılanları ve izleyenleri bir nebze olsun heyecanlandırdı.

İLK 8'DE NEFESLER KESİLDİ

Kırkpınar'da ilk 8 güreşçi arasında Osman Aynur, Abdullah Güngör, Orhan Okullu, Serhat Balcı, Recep Kara, İbrahim Şoraman, İsmail Balaban ve Fatih Atlı final için unanılmaz bir gayret sarfettiler. Çeyrek finalin favorisi gösterilen Mehmet Yeşil Yeşil'in İsmail Balaban ile olan karşılaşması izleyenlerin adrenalini arttırdı. Recep Kara çok savaştı, Osman Aynur mücadele etti, Serhat Balcı'nın taktiği ter attı, İbrahim Şoraman'ın atakları nefesleri kesti. z

ÖDÜL OLARAK KİSPET VERİLDİ

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans desteğiyle bu yıl 653. kez düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde galibiyeti göğüsleyen Fatih Atlı, Baş Pehlivan unvanının sahibi oldu. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Altın Kemer’e layık görülen Fatih Atlı’’nın yanı sıra İsmail Balaban ikinci, Recep Kara ve Abdullah Güngör ise üçüncü oldu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne desteğini sürdüren Türkiye Finans, bu yıl 14 kategoride dereceye giren pehlivanlara kispet hediye etti.

GÜREŞ FEDERASYONU SINIFTA KALDI

Osmanlı'dan kalan tek ata sporu mirası Kırkpınar güreşlerinde Güreş Federasyonu sınıfta kaldı. Çünkü sponsorlar arasında vizyon olarak silindi. Çünkü Güreş Federasyonunu yöneten Hamza Yerlikaya ile kurulları tamamen minder güreşinden gelmişti. Minder ve salon sporu ile Kırkpınar Güreşleri arasındaki genler tamamen oynanmış. Kırkpınar'a puanlama sustemi getirilmesi hem izleyenleri hemde mücadele edenlerin ruhunu sıktı. Karkpınar'ı salonlara çekme zihniyetinde olan Güreş Federasyonu bu kararından acilen vazgeçmeli ve Osmanlı tarihinin kültür ve spor mirasını gerçek şekline döndürmeli.

EFSANELER ÇAYIRDIŞINA

Kırkpınar'ı minder güreşçisi zihniyeti ile yönetenler tarihi organizasyonda bugüne kadan yer alan tüm eski güreşçileri silmişler, İlgiyi bırakın bir bilet vermeyi bile önemsememişler. Er meydanında bir çok zaferlere imza atanlar sokak sokak bilet aramaya mecbur bırakılmışlar. Güreş Federasyonunun böylesi efsane oyunculara sahip çıkması gerekirken başıboş bırakması genç güreşçiler arasında tepkiye neden oldu.

İYİKİ EDİRNE BELEDİYESİ VAR

Edirde Belediye Başkanı geçmiş dönemden içi boşaltılmış bir kurum aldığından kısıtlı imkanlarla tarihi Kırkpınar'a elinden geldiğince destek oldu. Şartlar ne olursa olsun Osmanlı eserlerine sahip çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederken Spor Bakanlığının, Güreş Federasyonunun ata yadigarı spora olan ilgisizliğinide soruşturması gerekir. Geçmişte Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gösterdiği performansı maalesef yeni Spor Bakanı gerçekleştiremedi ya araştırmadan yada bilgisizlikten Kırkpınar'da sınıfta kaldı.Gelecekte Edirne Belediyesi ve sporsor Türkiye Finans olmazsa ata sporu ruhunu teslim eder. Benden söylemesi. Ya Başkanımız R.Tayyip Erdoğan bu işe el atmalı yada bu işi gerçek Kırkpınar güreşçilerinin eline bırakmalı.

Yazarın Tüm Yazıları