İngiltere'den Rusya'ya daha fazla yaptırım tehdidi

Güncelleme Tarihi:

İngiltereden Rusyaya daha fazla yaptırım tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 15:43

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Libya, Irak, Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeleri ele almak üzere Lüksemburg'da toplanıyor.

Haberin Devamı

Toplantı öncesinde açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna krizi ile ilgili gerekli görülmesi halinde AB'nin Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulayabileceğini söyledi. Hague, "AB'nin bu önlemleri alacağından Putin'in şüphesi olmasın. Rusya'ya yaptırımların genişletilmesi için hazırlıklar yapıldı" dedi.

Hague, Putin'in barış planını desteklediği yönündeki söylemini eyleme geçirmesi gerektiğini kaydetti.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, toplantıya katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin'in son gelişmeler ve barış planıyla ilgili bilgi vereceğini ifade etti. Ashton, hem şiddetin sona ermesi hem de Ukrayna'nın geleceği için barış planına büyük önem verdiklerini söyledi.

Pavlo Klimkin de Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun barış planının tam anlamıyla uygulanmasını istediklerini dile getirdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ise silahlı ayrılıkçıların geçişi konusunda Rusya'nın sınırı kontrol etmekte zorlandığı şeklindeki savunmasına itibar etmediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!