Şile'de boğulan 4 genç uğurlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Şilede boğulan 4 genç uğurlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 14:49

Şile'de dün boğularak hayatlarını kaybeden Barış Oba (15), Ferhat Yılmaz (16), Suat Aybi (17) ve İbrahim Yirge (16) bugün son yolculuklarına uğurlandı. Tabutları yan yana dizilen 4 delikanlı için gözyaşları sel oldu.

Haberin Devamı

Pazar günü yüzmek için Ümraniye’den bindikleri bir minibüsle Şile’nin Alacalı Köyü’ne giden 13 kişiden 4’ü dalgalara kapılmıştı. Olay sırasında Barış Oba (15), Ferhat Yılmaz(16), Suat Aybi (17) ve İbrahim Yirge (16) boğularak hayatlarını kaybetmişti. Gençlerin cenazesi adli tıp kurumunda yapılan otopsinin ardından belediyeye ait cenaze araçlarıyla namaz için cami avlusuna getirildi.

Şilede boğulan 4 genç uğurlanıyor
1 günde 10 kurban

Birlikte ölüme giden gençlerin cenazeleri yine birlikte Ümraniye Esenkent Mahallesi’ndeki Ömer Faruk Darende Camii'ne getirildi. Cenazelerin cami avlusundaki musalla taşlarına konmasından sonra herkes gözyaşlarına boğuldu. Tabutlara sarılan gençlerin anne, baba ve kardeşleri uzun süre ağladı. Bu sırada bazı aile fertlerinin baygınlık geçirmesi üzerine cemaatten bir kişi Kürtçe ve Türkçe dualar okuyarak ağlayanları sükunete davet etti.

Haberin Devamı

Ölen gençler için öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran Ümraniye Müftüsü Ercan Aksu, fidana benzettiği gençlerin cennete gittiklerini söyledi. Helallik alınmasından sonra omuzlara alınan cenazeler, hazır bekletilen araçlara taşındı. Barış Oba, Ferhat Yılmaz ve İbrahim Yirge Ataşehir Ferhat Paşa Mezarlığı’nda, Suat Aybi ise Çekmeköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!