Frankfurt Havaalanın genişletme tartışmaları bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Havaalanın genişletme tartışmaları bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 16:51

Frankfurt Havaalanın genişletme planlarına karşı aktivistler çadır kurup ağaçların kesilmesine karşı çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Frankfurt Havaalanı ile ilgili tartışmalar son bulmuyor. Havaalanı yönetiminin alanı genişletme ve yeni pist yapma planlarına çevreciler karşı çıkıyor. Yüzü aşkın haftadır her pazartesi günü bölgedeki farklı inisiyatifler ve bölge sakinleri eylem düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta dört gün boyunca bölgede çadır kuran aktivistler de genişletme çalışması süren Frankfurt Havaalanı 3. Terminal inşaatına, daha fazla ağcın kesilmesine ve gürültü kirliliğine karşı protesto eylemi düzenledi. Robin Wood adlı inisiyatif tarafından yapılan eyleme yüzlerce kişi destek verirken, 40 aktivist ise dört gün boyunca kamp çadırlarında kaldı.

DÖRT GÜN ÇADIR KURULDU

Robin Wood İnisiyatifi Sözcüsü Ute Bertrand Hürriyet Gazetesine yaptığı açıklamada "Havalanının genişletilmesi nedeniyle hem bölgedeki insanlar büyük rahatsızlık duyacak hem de çevreye zarar verecek. Biz havaalanının genişletilmesini istemiyoruz“ dedi.

Havaalanın genişletilerek dördüncü bir pistin yapılmasının planlandığını söyleyen Bertrand "Buraya büyük ve lüks bir alışveriş merkezi yapılacak. Aktarma yapacak yolcuların daha rahat etmesi ve alışveriş yapması için tüm bu çalışmalar. Bu durumda ciddi anlamda bir çevre ve gürültü kirliği yaşanacak. Havaalanı için ağaç katliamı yapıldı. Yenisinin yapılmasına izin vermeyeceğiz“ dedi.

25 MİLYON YOLCU

Havaalanı genişlemesi durumunda yılda 25 milyon daha fazla yolcu taşınacağına işaret eden Sözcü "Bu da daha fazla uçağın kalkıp inmesi anlamına geliyor. Gürültü ve çevre kirliliği artacak. Bölgedeki insanlar kurdukları inisiyatiflerle rahtasızlıklarını dile getiriyor. Her pazartesi eylemler yapılıyor. Havaalanın genişletilmesi planarından vazgeçilene kadar eylemlerimiz devam edecek. Verdiğimiz mesajlar insalara ulaştıkça bizi destekleyenlerin sayısı da artıyor“ dedi.

UÇAK SAYISI DÜŞTÜ

Almanya'nın en büyük Havaalanı olan Frankfurt Havaalanı'nda uçuş trafiğinde düşüş oldu. 2007 yılında inen ve kalkan uçuş sayısı toplam 492 bin 569 iken bu sayı 2011'de 472 bin 692'ye geriledi.

Frankfurt Havaalanın çekiciliğini kaybetmesinden korkan yönetim, havaalanını daha cazip hale getirme çabası içine girdi. Artan protestolar nedeniyle Hessen Eyalet Hükümetini oluşturan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Yeşiller koalisyon hükümeti, koalisyon sözleşmesine havaalanın genişleme planlarını ve çalışmalarını gözden geçirilmesi gerektiğine koalisyon sözleşmesinde yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!