İşte stres kalbi böyle bitiriyor

Güncelleme Tarihi:

İşte stres kalbi böyle bitiriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 12:22

ABD’deki Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları stresin kalp krizi ve felç vakalarına yol açma nedenini ilk kez detaylı olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Harvard'lı bilim insanlarına göre stres, bağışıklık sisteminin aşırı çalışmasına ve böylelikle kanda bulunan akyuvar hücrelerinin sayısında artışa yol açıyor. Bu da kalp damarlarının yırtılmasına neden oluyor.

İşte stres kalbi böyle bitiriyor


Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başındaki Matthias Nahrendorf, Boston’daki Massachusetts General Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde büyük stres altında görev yapan 29 doktoru incelediklerini söyledi. Nahrendorf, tüm deneklerin kanındaki akyuvar sayısının normalden yüksek olduğunu tespit ettiklerini belirttti.

Araştırma sonuçlarını Nature dergisinde yayımlayan Nahrendorf, “Fareler üzerindeki araştırmalarda aşırı stres altında, hayvanların kanındaki akyuvar hücrelerinin sayısının arttığını ve bunun da kalp damarlarında plak oluşumuna ve kalp krizlerine yol açtığını gördük. Verileri topladığımızda stresin kalp hastalıkları üzerindeki etkisini açıkça görmüş olduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!