Bir bacağın bedeli 2 bin Euro mu?

Güncelleme Tarihi:

Bir bacağın bedeli 2 bin Euro mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 09:39

Tuana’yı ilk ameliyat eden hastane, bilirkişi raporundan sonra hatasını kabul etti. Tuana’nın ailesine de 2 bin Euro tazminat ödedi. Rakamı yetersiz bulan aile ise milyon Euro’luk bir dava açmaya hazırlanıyor .

Haberin Devamı

TUANA Adanur beş yaşındayken bacağında ağrılar hissetti. Ailesi önce evlerinin yakınlarındaki bir ortopediste gösterdi. Oradan Helios Klinikum Emil von Behring’e sevk edildi. Muayene ve çekilen röntgenlerden sonra Tuana’nın bacağında iltihap olduğu belirlendi. Derhal ameliyat edildi. Ameliyatı yapan doktor, 10 Şubat 2012’de iltihabın temizlendiğini, kazınan kemiğin yerine de kalça kemiğinden alınan bir parçanın eklendiği bilgisini Tuana’nın ailesine verdi. Ameliyatın başarıyla geçtiğini de vurguladı. Bir süre sonra ise küçük kız taburcu edildi.

AĞRILAR KESİLMEDİ

Ama aradan zaman geçmesine rağmen Tuana bir türlü iyileşmedi. Ağrıları kesil­mek bir yana daha da arttı. Bu kez başka bir hastanede muayene edildi. Tuana’nın baca­ğında kanser hücresine rastlandı. Kemote­rapi tedavisi başladı. Charite Hastanesi dok­torları, uzun süre tedavi ettikleri Tuana’nın bacağının kesilmesi gerektiği sonucuna vardı. Ailenin ikinci görüş alma isteğini de doktorlar, “İkinci görüş için zamanımız yok. Bir an önce ameliyat olmazsa ölür” diyerek geri çevirdi. Küçük kızı hastane­de rehin tuttu. Gençlik dairesini devreye sokarak velayetinin aileden alınmasını istedi. Gençlik dairesi, Tuana’nın ailesine karşı velayet davası açtı. Berlin Mahkeme­si, bacağı kesilmeden Tuana’nın ikinci bir doktordan görüş almasına ve vekaletin de ailede kalmasına hükmetti.

BOZDAĞ DEVREYE GİRDİ

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi’nin Tuana’nın dramını haber yapması üzerine dönemin Yurtdışı Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ devreye girdi. Başkonsolos Başar Şen’in girişimleriyle Tuana geçen yıl Ocak ayında Ankara’ya götürüldü. Hacettepe Hastanesi’nden bacağı kesilmesine gerek kalmadan tedavi edildi.

Tuana şimdi yedi yaşında, okula gidiyor. Bu yıl birinci sınıfı bitirecek. Yaşıtları gibi olmasa da koşup oynayan Tuana, bisiklet bile sürebiliyor. Kendisini yanlış ameliyat eden Hellios Klinikum Emil von Behring Hastanesi’nden mahkeme önünde hesap sormaya hazırlanıyor.

BU PARA YETMEZ

Kuzey Almanya Tabipler Odası tara­fından hazırlanan bilirkişi raporu, Hellios Klinikum Emil von Behring Hastanesi’nin Tuana’ya yanlış teşhis koyduğunu ve ameliyatının da yanlış olduğunu ortaya koydu. Daha önce teşhis doğru ve ameliya­tın da gerekli olduğunu savunan Hellios Klinikum Emil von Behring Hastanesi, bilirkişi raporu sonunda hatasını kabul etti. Hastane, aileyle anlaşıp dava açılmaması karşılığında 2 bin Euro tazminat ödedi. Ancak Tuana’nın ailesi tazminatı yetersiz buluyor. Baba Selim Adanur, “Bu yılın Şubat ayında Tabipler Odası, hastanenin koyduğu teşhisi ve ameliyatı hatalı buldu­ğu yönünde rapor yazdı. Daha önce has­tane hatasını kabul etmiyordu. Bilirkişi raporundan sonra hatasını kabul etti, bize de 2 Bin Euro tazminat ödedi. Bu tazminatı avukatımız yetersiz buldu. Şimdi altı basa­maklı rakamdan oluşan bir tazminat talep edeceğiz. Eğer hastane talebimizi kabul etmezse mahkemeye başvuracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!