Teşekkür beklemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Teşekkür beklemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 01:55

Başbakan Tayyip Erdoğan, Balyoz tutuklularının serbest kalmasının 2010 referandumu sayesinde olduğunu belirterek, “Hayır dediler. Her türlü şeyi yaptılar ama biz bireysel başvuru hakkını getirdik. AİHM’ye gitselerdi oradan böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. AİHM lehlerinde bir karar verse bile biz Türkiye olarak belli bir bedel öderiz, yine orada kalmaya devam ederler” dedi.

Haberin Devamı

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ZİHNİYET İNKILABI YAPTIK

Şu anda 230’u aşkın insan AYM’nin bireysel başvuru hakkından hareketle dışarı çıktı. Şimdi hepsi çıktı mı, çıktı. Onlardan teşekkür de beklemiyoruz. Ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler, o yeter. Kalkıyor bakıyorsun birileri açıklamalar yapıyor, ‘Bu ülkede artık bir AYM olduğunu gördük’. Öbürü kalkıyor, ‘Ağır ceza mahkemelerinin olduğunu gördük’... Hepsi güzel de bu mevcut siyasi iktidarın 2010 referandumundaki halkıyla bütünleşerek aldığı yüzde 58’i niye görmüyorsun, önce onu gör. Size bu imkânı getiren o yüzde 58 ve o yüzde 58’in zeminini hazırlayan AK Parti. Eğer bu olmasaydı siz yine orada kalacaktınız.

İTİRAZLARIMA DEVAM EDECEĞİM

Türkiye’de Başbakan’ın ofisi dinlenecek ve Başbakan’ın ofisinin dinlenmesiyle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu bütün belgeleri, bilgileri toplayacak, ilgili mercilere, yargıya aktaracak. Hale bak hepsi dışarıda. Ben buradan paralel veya paralel değil yargıya sesleniyorum: Yahu bütün belgeler ortadayken, suç aletleri ortadayken, bunları yapanlar ortadayken, neymiş adli kontrolle serbest bırakıyor. Benim itirazım var. Bu ülkede siz Başbakan’ın dinlenmesini bu kadar rahat değerlendirebiliyorsanız sizin evinizi, yatak odanızı ortam dinlemesiyle dinleyenlere karşı tavrınız ne olacak acaba? Yargı mensupları layüsel. Onlar için hiçbir şey geçerli değil.

GÜYA O GÖRÜNTÜLERİ İZLEMİŞİM

(Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait görüntüleri izlerken çekildiği iddia edilen görüntüleriyle ilgili) 27 Mart günü seçimlere 3 gün kala CHP genel müdürü, Pensilvanya örgütünün bir kanalına çıktı. Deniz Baykal ile ilgili çirkin görüntülerle ilgili şahsıma çok ağır iftiralar attı. Güya bir dizüstü bilgisayardan ben bu çirkin görüntüleri izlemişim. Bilgisayar kamerasından çekilmiş 1-2 saniyelik anlamsız bir görüntü varmış. Anamuhalefet partisinin başındaki zat bu anlamsız görüntüleri, bu hışırtıları delil göstererek şahsıma çok ağır iftirada bulunuyor. ‘Siz bu görüntüleri ne zaman izlediniz’ diye soruyorlar, cevap yok. ‘Senin eline bu görüntüler ne zaman geçti’ diye soruyorlar, cevap yok. Pensilvanya örgütü bu zır cahil genel müdüre bir talimat vermiş, ne söyleyeceğini talimatla bildirmiş. Bu genel müdür de utanmadan, sıkılmadan, arlanmadan elinde hiçbir delili yokken bu aşağılık iftirayı atıyor.”

Haberin Devamı

25 Aralık yorumu: Başta ben, cezaevindeydik

Haberin Devamı

TOPKAPI 1453 Sosyal Tesisleri’nde 97 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu temsilcileriyle buluşan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ensar Vakfı, Akabe Vakfı, Hüdai Vakfı, İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati’ni de bünyesinde barındıran Milli İrade Platformu temsilcileri, cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili görüşlerini paylaştı. Yaptığı konuşmada, 17 ve 25 Aralık operasyonları ve cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili bilgi veren Erdoğan, “Eğer 25 Aralık darbesi başarılı olsaydı, başta ben olmak üzere şu salonda bulunan kardeşlerimin çoğu cezaevine konulacaktı” dedi. Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan Milli İrade Platformu’ndan bazı temsilciler söz aldı. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Ümmet yanlışta ittifak edemez” değerlendirmesi yaptı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise “Akabede durduğumuz yerdeyiz Sayın Başbakanım. Bu millet sizinledir. Allah yolunuzu açık etsin” dedi. Toplantıya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!