Babacan gibi bir tecrübe korunmalı

Güncelleme Tarihi:

Babacan gibi bir tecrübe korunmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 01:00

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, “Ali Babacan gibi bir tecrübenin de ne yapılıp edilip korunması gerekiyor. Dışarıdan Türkiye’yi objektif olarak değerlendirenlerin de görüşü bu olur” dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye, ekonomik krizleri ve zorlu süreçleri iyi yönetmişse Ali Babacan’ın hakkının herkesten daha fazla olduğunu, rolünün herkesten büyük olduğunun altını çizen Şimşek, “3 dönem kuralı dışarıdan Bakanlık yapmaya engel değil, dolayısıyla o hususlar değerlendirilebilir” değerlendirmesinde bulundu. Babacan’ın isminin Başbakan adayı olarak da geçmesi üzerine Şimşek, “Piyasalar açısından, reformlar açısında son derece doğru bir kişilik. Türkiye ekonomideki sorunları ciddi bir tahribat yaşamadan atlattıysa, en başta Başbakanımızın da liderliği var ama Babacan’ın katkısı inanılmaz büyüktür” dedi
Şimşek ayrıca faiz indirimiyle ilgili olarak, “Başbakanımız aşırı tüketim istemiyor. Ama faizleri çok hızlı düşürürseniz, sadece yatırım değil tüketim de artıyor” açıklamasını da yaptı.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Şimşek’e katıldığı televizyon programında sürpriz yapıldı. Şimşek’in yeni doğan ikizleri ilk kez kameralar önüne çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!