Eşimi yatakta mutlu etmek için nasıl davranmalıyım

24 yaşında nişanlı bir gencim. Evlendiğimizde eşimi cinsel açıdan mutlu etmek istiyorum. Ancak bu konuda çok fazla tecrübeli değilim.

Haberin Devamı


Sevgili Güzin Abla, size birçok konuda sorunlarını yazan okurlarınızdan destek alarak cinsellik konusunda kafamı kurcalayan bir konuda bilgi vermenizi istiyorum.
Ben 24 yaşında nişanlı bir gencim. Evlendiğimizde eşimi cinsel açıdan mutlu etmek istiyorum. Ancak bu konuda çok fazla tecrübeli de değilim. Nasıl davranmalıyım ki, hem eşimi hem de kendimi mutlu edebileyim?
Rumuz: Mutluluk anahtarı


Sevgili oğlum, şu son günlerde senin bu mektubuna benzer e-mailler alıyorum. Bu durumda sana cevap vererek birçok kişiye de yardımcı olabileceğimi düşündüm.
Konuyu bilimsel açıdan değerlendiren Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe’nin bu konuda yazdıklarını buraya aktarmak isterim.
“Kadının cinsel yoldan doyuma ulaşabilmesi için duygusal yönden sevildiğine, değerli olduğuna ve arzulandığına inanması gerekir. Bu erkeğin gözlerinde, sözlerinde, davranışların ve dokunuşlarında bunu fark etmek ister.
Erkek sevdiğini ve sevildiğini cinsel ilişkiyle fark edebilirken, kadın da cinsel ilişkiden haz alarak ve partnerine bu hazzı yaşatarak duygusal ihtiyaçlarını fark eder.
Erkeğin kadının cinsel ihtiyaçlarının farklı olabileceğini anlaması gerekir. Çünkü bir kadına haz yaşatmak ve bu haz sonunda doyuma ulaştırmak tümüyle farklı bir konudur. Sanılanın aksine, erkeği mutlu eden her şey kadını da mutlu etmeyebilir. Bu nedenle, erkeğin eşinin bedenini tanıması ve nasıl uyarıldığını bilmesi ve zamanla keşfetmesi gerekir. Kadının da bu keşfe yardımcı olması esastır.
Aslında kadının erkeğe yaptıkları, kendisine yapılmasını istedikleridir, erkeğin bunu anlaması gerekir. Her kadın hassas bölgelerinin keşfedilmesine yönelik erkeği yönlendirmek istemez ya da bunu yapamaz. Çekingen olan bir kadının bunu ifade edebilme yolu “Yaptığımı yap!” şeklindedir.
Bu nedenle erkek, seks sırasında kadının ne yaptığına odaklanarak, onun da istediğinin ne olduğunu keşfedebilir.”
Ön sevişmenin önemine de değinen CİSED Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe; “İlişkiye hazırlanmada etken faktörlerden biri olan ön sevişmeyi, cinsel içgüdüleri arttırmak için heyecan verici bir eyleme dönüştürmek mümkün.
Erkeklerin aksine kadınlar, dokunsal ve hissel uyarımlar yaşayarak cinsel isteklerini harekete geçirebiliyor. Bu nedenle, cinsel hazzı artırmaya yönelik yapılan ‘dokunma, okşama, iltifat etme, küçük mesajlarla kadına güzel ve değerli olduğunu, arzulandığını hissettirme, ona alıcı gözle bakma’ erkeğin kadını sekse hazırlaması için gereklidir” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları