Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Sen neymişsin be Sayın Dolunay!

Şu 13 Haziran’daki Dolunay ne güçlüymüş kardeşim!

Haberin Devamı

Kırdı geçirdi salladı kopardı hepimizi.
Öyle allak bullak ve tepe taklak haldeydim ki, Dolunay filan olduğunu da fark etmemişim.
Tesadüfen arkadaşım Fulya’nın paylaştığı yazıya gözüm takıldı. Hani olur ya, bir tıklarsın... Amanın aman, ben ve hislerim, herrr ne hissediyorduysam cıcığına kadar analiziyle karşımda duruyor.
Anlatım da şahane.
Hani böyle üstten bakan bir yorum da değil, insanı inandırmayacak kadar sallama bir tonda da değil. Tam “kıvamında” diyerek bu kelimeyi hayatıma katan Meltem’e de bir selam çakayım köşemden.
Linki şu: www.junoastrology.com
Bir bakın ki şu “akıl tutulması ve aydınlanma” dönemimizde bilinçli ilerleyelim.
Aydınlana aydınlana perişan oldum ha yani!
Hep beraber hayırlı aydınlanmalar Türkiye.
Yonca
“AydınLIK”

CTI geldi çok şükür!

Haberin Devamı

2,5 sene önce “mucizevi” bir hikâyesi olan, ucu kayak antrenmanı sırasında “ihmal” yüzünden hayatını kaybeden Aslı Nemutlu’ya kadar dayanan (nur içinde huzurla uyu güzel çocuk!) CTI -Coaches Training Institute- ile tanıştım.
CTI, dünyadaki hiç abartmıyorum, en prestijli koçluk eğitimi ve liderlik programı.
Co-active Koçluk, her insanı doğuştan yaratıcı, çözümlerini kendi içinde barındıran bir varlık olarak kabul ediyor. Sıfır önyargı, sıfır yargılama, sıfır “seni düzelteceğim çünkü sen bozuksun” tavrı.
Seni olduğun gibi kabul ederek; hayatta her ne yapmak istiyorsan ona ve hayat amacına uygun şekilde ilerlemen için sana “yol arkadaşı” oluyor.
Hani şey gibi, çocukken bir sandık odası vardır, çok merak ederiz de girmeye korkarız ve illa bir arkadaşımızla el ele kapısını aralarız ya; icabında beraber kaçalım, gülelim, korkalım, hayal kırıklığı yaşayıp bir daha gitmeme kararı alalım isteriz ya, hah işte, Coactive Koçluk ta öyle bir şey işte.
Deneyimlediğinizde “Hiç bu kadar cesur ve bilinçli olduğumu; her şeyi başarabilecek güçte, nasıl mutlu olabileceğimi bilen bir insan olduğumu bilmezdim” dedirtiyor.
CTI’ın kurucu direktörlerinden Henry Kimsey-House ve Keren Kimsey-House geçtiğimiz hafta İstanbul’da CTI Liderlik programının açılışını yaptılar. Amerika’dan sonra CoActive Liderlik ilk kez Türkiye’de hayata geçti.
Haberi DHA Londra muhabiri Aynur Tattersall yaptı: http://www.dha.com.tr/dunya-koclugunun-onculeri-istanbulda-_688753.html
Aynur da CTI’dan eğitimli Co-Active koç ve benim de bütün kursları bitirip sertifika programına başvurduğumu biliyor. Şu anda Türkiye’de gazeteci yazarlar aleminde CTI’dan eğitim alan ve bu yolda ilerleyen bir tek ikimiz varız.
Bunun önemini Henry Kimsey-House şöyle açıklıyor bakın:
“Genelde haberin ve haberciliğin alt metninde endişe ve korku vardır. Çünkü, ister inanın ister inanmayın, korku hissettiren haber ilgi çeker. (Sevmediğin halde korku filmi veya gerilim izlemek gibi.) Oysa Co-Active gazeteciler, yazarlar habere sevgiyle yaklaşır ve temelinde sevgi vardır. Umutludurlar.”
Bana “sendeki bu umut olayı çok umutsuz” diyenlere cevap veremiyordum, Henry vermiş işte.
Co-Active koç sayısı arttıkça, geleceğe dair umudum daha da güçleniyor.
CTI İstanbul’da www.elemental-v.com adresinde.
Türkiye’de daha çok Co-Active koç yetişse, şu içinde bulunduğumuz öfke, gerginlik, yıkıcı hırs ve güvensizlik yerini huzura, güvene, umuda ve mutluluğa bıraksa.
Ki... Bu dediklerim olacak.
Koşmaya başladığımda da hor gören çok olmuştu, şimdi koşan koşana.
İyilik ve iyi şeyler bulaşıcı diyorum size.
Şimdilik Aynur ve ben, iki gazeteciyiz.
Kapılar isteyen herkese açık. Çalın girin içeri.
Sabırla umutla bekleriz.
Yonca
“emine”

Yazarın Tüm Yazıları