Otopark cinnetine kim ‘dur’ diyecek?

Bahçelievler ve Emek bölgesinde 10 yıldır ‘otopark cinneti’ yaşanıyor.

Haberin Devamı

Ancak yönetenler bu duruma kayıtsız kalıyor. Vahim tablo ve yıllardır değişmeyen işleyiş şöyle:
* Bişkek Caddesi (eski 8. Cadde) ile Bosna Hersek Caddesi’ndeki (eski 90. Cadde) kaldırımlar hatta yolun 2 şeridi, oto galeriler ve lokantaların işgali altında.
* Emniyet’e şikayette bulunuyoruz, ‘Böyle bir sorun yok’ deniliyor.
* Trafik ekipleri işin kolayını bulmuş, bu işgalcileri görmezden gelirken, ara sokaklarda evlerinin önüne park eden insanların araçlarını çekiyor.
* Bu bölgenin trafiğini valeler ve galeri çalışanları yönetiyor.
Bir vatandaş olarak sesleniyor ve soruyorum:
Bu duruma dur diyecek, içinde vicdan duygusu olan hiç mi yetkili yok?
Halil ERSOY

Yön levhası yatışa geçti

Otopark cinnetine kim ‘dur’ diyecek

Haberin Devamı

Çayyolu Koru Mahallesi 2432. Cadde ile 2584. Sokak’ın kesiştiği yerde çalışma yapan ekipler, yön levhasını söküp yere bıraktı. Ancak aradan günler geçmesine rağmen yön levhası yerine monte edilmedi. Kaldırımda uzanmış öylece duruyor, yetkililerin duruma el koymasını bekliyor.
Timuçin KURTMAN

Oran’a kamp kurdular

26 yıldır Oran Sitesi’nde oturuyorum. Son dönemlerde Suriyeli dilenciler, Oran’a kamp kurdu. Özellikle 6-10 yaş grubu çocuklar, Turan Güneş Bulvarı çıkışındaki kavşakta dilendiriliyor. Bu durum bir taraftan yüreklerimizi burkarken, diğer taraftan da ürkütüyor, sinirlendiriyor. Dolmuşa binmek için elimde tuttuğum 5 TL’yi gören bir çocuk, elimdeki paraya saldırdı. Önlem alınmadığı takdirde bu çocukların 10 yıl sonra hangi konumda olacağı aşikar. Canımızı, malımızı korumak mümkün olmayacak.
Funda IŞIKSAL

Uçuş öncesi son eziyet

Otopark cinnetine kim ‘dur’ diyecek

Esenboğa Havalimanı’nın İç Hatlar kısmındaki, giden yolcu peronunun üstü kapalı olan bölümüne, araçla almıyorlar. Yağmurlu, karlı havalarda üstü kapalı olan yerde inip, kapıdan giriş yapmak varken; insanlar ıslanmak, eziyet çekme durumunda kalıyor. Bu eziyeti hangi nedenle yaptıklarını merak ediyorum.
(Bir okur)

GÜNÜN SORUSU

Haberin Devamı

Yürüyerek toplu ulaşım sorunu çözülür mü?

Mamak Tuzluçayır Mahallesi’nde ikamet ediyoruz. Son bir aydır semtimize gelen toplu taşıma araçları Asım Gündüz Caddesi’nden dönerek, Tuzluçayır’a uğramadan gidiyor. Buradan Sayın Melih Gökçek’e seslenmek istiyoruz:
Bir an önce mahallemizin ulaşım sorunu çözülsün. Yoksa ileri demokrasi çağında insanların ulaşımlarını zorunlu olarak yürüyerek yapmalarını kime anlatabiliriz?
Umut ÖZKAN-Fırat KASAP

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

Engeller bir bir kalktı

Ankara’nın cadde ve sokaklarını akülü arabasıyla gezerken karşısına çıkan engelleri fotoğraflayıp ‘Engelimin Engelleri’ bağlığı altında ‘Burada Okur Yazar’a gönderen doğuştan spastik engelli Oğuz Mucurluoğlu, bu defa çözüme kavuşan şikayetlerini yazdı:
* Karanfil Sokakta’ki engelli asansörünün çalışmamasını ‘Duran Asansör’ diye yazmamızın ardından asansör yetkililerce onarılarak, biz engellilerin kullanımına açıldı.
* Atatürk Kültür Merkezi’ndeki engelli rampası onarıldı.
* Sıhhiye metro istasyonundaki Adliye Sarayı çıkışında yer alan ve engelli asansörüne erişim problemi de çözüme kavuştu.
Sonuç alınması doğrultusunda gereğinin yapılmasını sağlayan bütün görevlilere ve birimlerine, bir nebze de olsa engellilerin hayatlarını kolaylaştırdıkları için şükran dolu teşekkürlerimi; hayatın içinde ki varlıklarıyla bulunan tüm engelli dostlarım adına ediyor ve sunuyorum.

Yazarın Tüm Yazıları