Kaybolan yılları Sezen Aksu mu verecek

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan yılları Sezen Aksu mu verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:06

Balyoz’da yargılananlar için her cumartesi yapılan ‘Sessiz Çığlık’ eylemlerinin 91’inci haftasında mutluluk çığlıkları vardı. Tahliye olan askerler bu kez eylemlere katılarak sevinçlerini paylaştı. Ankara’daki eylemde Tümamiral Sinan Ertuğrul, “Adalet geldi diyorlar, bize geçmiş olsun diyorlar. Peki bize kaybolan yılların hesabını kim verecek, Sezen Aksu mu?” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA Sakarya Meydanı’ndaki ‘Sessiz Çığlık’ eyleminde dün, mutluluklarını birbirlerine sarılarak paylaşan aileler, ‘özgürlük lokması’ dağıttı. Eyleme Sincan ve Mamak Cezaevi’nden tahliye olan askerler de aileleriyle katıldı. Vatandaşlar da eyleme büyük destek verdi. MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın katılmadığı eylemde, kızları Pelin ve Tülin yer aldı. Hep bir ağızdan ‘Vatan Marşı’nı söyleyen aileler adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye, tarihinin en bunalımlı döneminden geçmektedir. Haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik tüm ülkeye egemen olmuştur. Yargı, siyasal hesaplaşmanın aracı haline getirilmiş; tarafsızlığını, bağımsızlığını ve evrensel değerlerini maalesef kaybetmiştir. Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için vatansever güçlerle birlikte yürütülen adalet arayışımız neticesinde, sözde Ergenekon, Poyrazköy, Odatv, Şike ve 28 Şubat davalarından sonra Balyoz davasından da haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverler tahliye edilmişlerdir. Görevi hak ve özgürlükleri korumak olan Anayasa Mahkemesi, masum insanların sesine kulak vermiş ve Balyoz davasında hak ihlali yapıldığı gerçeğini oy birliği ile görerek yargıya olan güveni biraz olsun tazelemiştir. Anayasa Mahkemesi’nden, Askeri Casusluk ve Şike davası sanıklarının bireysel başvurularını hemen değerlendirmesi, Gizli Belge ve Zirve davalarına bakan mahkemelerden de tahliye kararı vermesi beklenmektedir.”

17-0’LA ÇIKTIK

Haberin Devamı

Emekli Albay Yusuf Ziya Toker de “Üzülmüyoruz, çünkü kumpası biliyorduk. İçimizi acıtan kaybettiğimiz arkadaşlarımızdır. 3-0’la içeri girdik, 5-0’la cezamız onaylandı. Ancak 17-0’la dışarı çıktık” dedi.

ACİL ADALET ÇAĞRISI

İstanbul Beşiktaş Meydanı’ndaki Sessiz Çığlık eyleminde ise üzerinde ‘İstanbul Casusluk Davası Anayasa Mahkemesi’nde. Acil Adalet’ yazılı dev bir pankart açıldı. Eyleme katılanlar “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Adaletin peşinde vardiya hepimizde” sloganları attı. Cezaevinden tahliye olan askerler kürsüye gelerek eşlerine teşekkür etti ve kısa birer konuşma yaptı. ‘Sessiz Çığlık’ eylemleri dün, İzmir, Kocaeli, Eskişehir ve Muğla’da da coşkulu geçti. İzmir Konak Meydanı’ndaki eylemde ‘Zeybekçi Paşa’ olarak tanınan emekli Tümgeneral Atilla Özer, bir kez daha zeybek oynayıp cezaevinde kalan arkadaşları için eylemin devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Başlattığı mektup kampanyasıyla halkın gönlünde beraat ettik

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesindeki Sessiz Çığlık eylemine, Balyoz davasından tahliye olan isimlerden Deniz Kurmay Albay Aydın Sezenoğlu da katıldı. Cezaevinde dışarıyla irtibatlarını sadece gazete ve televizyonla sağladıklarını, gerçekleri korkmadan yazan birkaç yazar arasında Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı'nın bulunduğunu belirten Sezenoğlu, “Ama Yılmaz Özdil'in yaktığı mektup ateşiyle, mektup kampanyasıyla Türk halkının gönlünde beraat ettiğimizi bize gelen milyonlarca mektupta anladık. Ve küllerimizden yeniden doğduk” diyerek teşekkür etti. Mustafa BAĞDİKEN, DHA

Haberin Devamı

Eylüle kadar ayda bir Sessiz Çığlık

VARDİYA Bizde Platformu cezaevindeki son asker çıkana kadar eylemi bırakmama kararı aldı. Ancak eylemler bundan sonra Eylül ayına kadar ayda 1 kez ve ayın ilk cumartesi günü yapılacak.

Arkadaşların intikamını almadan ölmeyeceğim

İSTANBUL’daki eylemde kürsüye ilk çıkan emekli Oramiral Özden Örnek şunları söyledi: “Bizler hepimiz, 365 kişi, annemizden emdiğimiz süt kadar temiz ve masumuz. Bizi yargılayan mahkeme 17-0 mağlup durumda. Eğer içlerinde insanlık duygusu varsa bir açıklama yaparlar. Başbakan yardımcılarından biri ‘Balyoz bal gibi bir darbe planıdır’ dedi. Siz yargıyı etkilemeye teşebbüs ettiniz. Pazartesi günü hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. Size söz veriyorum bu kaybettiğimiz
arkadaşlarımızın bir damla kanını yerde bırakmayacağım, intikamını almadan ölmeyeceğim.”

Haberin Devamı

İçerideki arkadaşlarımız için Vardiya artık bizdedir

Orgeneral Bilgin Balanlı ise “Silah arkadaşlarımız Ali Tatar, Murat Özenalp, Berk Erden, Sadettin Doğan ve Ali Tarık Akça maalesef kendilerine yaşatılan bu zulme dayanamadan aramızdan ayrıldı. Bunun yanında diğer davalardan hâlâ özgürlüklerinden mahrum olan arkadaşlarımız var. Toplu olarak esaretin başladığı 11 Şubat 2011 tarihinde teslim ettiğimiz Vardiya, bundan sonra da diğer kumpas davalarında tutuklu olan arkadaşlarımızın özgürlük
mücadelesi olarak devam edecektir. Vardiya artık bizdedir” dedi.

Dünya Türkiye’yi Gezi’de olduğu gibi görmek istiyor

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı Çetin Doğan’ın konuşmasının ana teması Gezi Parkı protestolarıydı. Doğan, “Dünya Türkiye’yi Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi görmek istiyor. Gezi Parkı olayları Türkiye için çok önemli bir adımdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!