AKP’nin şoförleri ve Başbakanlık berberi müşavir mi oldu?

Güncelleme Tarihi:

AKP’nin şoförleri ve Başbakanlık berberi müşavir mi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkezi’nde çalışan şoförlerin Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atandığı iddiasını, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Tanrıkulu, atanan şoför sayısının 50 olduğunu ve Başbakan’ın yanındaki bir şahsın eşine bile şoför verildiğinin öne sürerek, şu sorulara yanıt istedi: “AKP Genel Merkezi’nde çalışan şoförlerin Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atandığı iddiaları doğru mudur? Başbakan’ın yakınında bulunan bir şahsın eşine bile şoför verildiği iddiaları doğru mudur? Başbakanlık’ın berberinin Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne atandığı iddiası doğru mudur? Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atanma şartları nelerdir? AKP iktidara geldiğinde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde 353 kişi çalışırken bu sayının 10 yılda 2’ye katlanarak 684 kişiye çıktığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu durumun gerekçesi nedir? Son 10 yılda işe alınanların çoğuna “uzman kadrosu” verildiği iddiası doğru mudur?
ÖĞRENİM DÜZEYLERİ NEDİR
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde çalışan 684 kişinin öğrenim düzeyi nedir? Hangi kadro ile görev yapmaktadırlar? Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşaviri personel alımlarında KPSS başarı puanı istenmiş midir? Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne uzman personel alımlarında sınav yapılmış mıdır? Kamu personel alımları sınavsız, hükümet inisiyatifi ile mi gerçekleşecektir? KPSS’nin kaldırılmak istenmesinin gerekçesi nedir?”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!