Radarın limiti şaştı

Güncelleme Tarihi:

Radarın limiti şaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:17

Kent içinde uygulanan hız limitinin 82 kilometreye çıkmasına rağmen, ana arterlerde bulunan dijital göstergeler, farklı rakamlar gösteriyor. Kurallara uyarken kaza riskiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten sürücüler, “Değişen hız limiti nedeniyle ani fren yapıyoruz. Artık bir çözüm bulunmalı” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’in ana bulvarlarında uygulanan ve kent içi hız limitini belirleyen dijital göstergelerde yaşanan karşıklık, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Konya Yolu’nda şehir içine doğru hız limiti olan 82’yi gösteren dijital tabela, İstanbul Yolu’nda 70’i gösterirken, Eskişehir Yolu’nda ise, Ümitköy istikametinde 82’yi, Kızılay istikametinde 50’yi gösteriyor. Göstergelerde yaşanan değişikliklerin kendilerine zor anlar yaşattığını dile getiren Ankaralı sürücüler, “Kurallara uymak istiyoruz ancak hız göstergerleri sürekli olarak değişiyor. Ani fren nedeniyle kaza tehlikesi atlatıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HANGİSİNE UYACAĞIZ

Tabelaların gösterdiği limitlere göre ceza yememek için hızlarını ani bir şekilde düşürmek zorunda kalan sürücüler, “Alıştığımız kurala mı, yoksa anlık değişen hız limitine mi uyacağız bilemiyoruz” diyerek şunları söyledi: “Hız limitlerinin dijital ekranlarla gösterilmeye başlaması, görsel anlamda bir rahatlık yarattı. Ancak ilk günden itibaren, ‘70, 62, 82’ arasında sürekli olarak değişiklik gösteriyor. 82 kuralının geldiğini biliyoruz ama ceza yeme riskini de göze alamıyoruz. Yetkililerin artık bu işi bir rayına oturtması gerekiyor.”

Haberin Devamı

SUNİ TRAFİK OLUŞUYOR

Dijital göstergelerin farklı rakamlar göstermesi suni trafiğe de neden olurken, trafikte birbirine korna çalarak tepki gösteren şoförler arasında küçük kavgalar çıkmasına neden oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!