TOBB Başkanı’na ‘fahri doktora’ unvanı

Güncelleme Tarihi:

TOBB Başkanı’na ‘fahri doktora’ unvanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 09:48

Nevşehir Üniversitesi tarafından ‘fahri doktora’ unvanı verilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim neslimiz bu ülkeyi dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi yaptı. Şimdi sıra sizde, bu bayrağı devir alıp dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi haline getireceksiniz" dedi.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, Niğde Üniversitesi'nde (NÜ) gerçekleşen mezuniyet törenine katıldı.

Burada üniversiteden mezun olan gençlere seslenen, Türkiye'nin üniversite mezunu olan girişimcilere ihtiyacının olduğunu belirtti.

Öğrencilere "girişimcilik" dersi veren Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Zengin olmak istiyorsan girişimci olacaksın. Her girişimci aslında bu ülkeye bir katkısı olmaktadır. Girişimciliğin tek isteği cesaret, sizlerde de bu bizden daha fazla var. Çünkü dil biliyorsunuz, adres biliyorsunuz, dünyayı bizden daha iyi tanıyorsunuz, sizde bu cesareti görüyorum, sizlere güveniyorum. Ülkemiz sizlere güveniyor. Bizim neslimiz bu ülkeyi dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisi yaptı. Şimdi sıra sizde, bu bayrağı devralıp dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi haline getireceksiniz."

Öğrencilere, başarı için önce hayal etmeleri, sonra hedef koymaları ve çok çalışmaları öğüdünü verdi.

NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de konuşmasının ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na "fahri doktora" unvanına ilişkin diplomasını verdi.

Hisarcıklıoğlu, fahri doktora unvanının şahsı ve konumu için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Törenin ardından Niğde Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu'na Başkan Faruk Akdoğan da fahri hemşerilik beraatını takdim etti.

BAKMADAN GEÇME!