Balyoz mağdurlarına iade-i itibar teklifi

Güncelleme Tarihi:

Balyoz mağdurlarına iade-i itibar teklifi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 01:26

CHP, Balyoz davası nedeniyle komuta kademesinden tasfiye edilenlere iade-i itibarda bulunulması ve kaybettikleri hakların telafisi için yasa teklifi hazırlıyor.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, emeklilik işlemlerinin yok sayılmasını da içeren teklifi önümüzdeki hafta TBMM’ye sunacaklarını söyledi.Hamzaçebi, dün Meclis’teki basın toplantısında, şunları söyledi: “Komuta kademesinden tasfiye edilen komutanlarımıza, subaylarımıza, yeniden iade-i itibarda bulunmak gerekir.Yasa teklifini gelecek hafta TBMM Başkanlığı’na sunacağız. Balyoz davasıyla birlikte TSK’da bazı subaylar, dava sonucu hüküm giyme, emeklilik hakkını kaybetme ya da 500 liralık kadrosuzluk tazminatını alamama gerekçeleriyle, psikolojik baskı altında emekli olmak zorunda kaldı. Bu emeklilik işlemlerini yok sayarak, bu subayları yeniden göreve iade edecek yasal düzenlemeleri yapmamız gerek. YAŞ kararlarıyla 4 yıllık bekleme süresini dolduran komutanlar emekli edildi. Bu komutanlara emekli olmadan önceki konumları neyse vermek, o sürede ilerleyecekleri rütbe, kademe neyse onların ilerlemesini sağlamak gerekir.

KITA HİZMETİ GİBİ SAYILMALI

Haberin Devamı

Tutuklu ve hükümlülerin, cezaevinde geçirdikleri süreler kıta hizmetinde geçmiş gibi değerlendirilmeli. Üst rütbeye terfide kadro şartı aranmamalıdır, gerekirse yeni kadro ihdas edilmeli, rütbe ilerlemeleri sağlanmalı. Maaş farkları, bir kat fazlasıyla kendilerine ödenmelidir.

ERGENEKON’U DA KAPSAMALI

Tutukevi ve hapishanelerde geçirdikleri her ay
için Genelkurmay Başkanı’na mali haklar kapsamında fiilen yapılan her türlü ödemeler toplamının brüt tutarının yüzde 50’si oranında aylık tazminat ödenmesi gerekir. Bunlar Ergenekon’dan hüküm giyene de uygulanmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!