Yolsuzluk soruşturması bir başka bahara kaldı

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluk soruşturması bir başka bahara kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 01:58

HAKLARINDA yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan 4 eski bakan hakkında kurulmasına karar verilen soruşturma komisyonunun çalışmaya başlama olanağı kalmadı.

Haberin Devamı

Meclis’in bu ay sonunda tatile girecek olması nedeniyle ne komisyonun çalışmaya başlaması ne de dosya ve belgelerin incelemesi sözkonusu olabilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yolsuzlukların konuşulmaması taktiğiyle Meclis tarihinde ilk kez bir komisyonun çalışmalarını tamamlaması, kurulma kararı alındıktan bir yıl sonraya ertelenmiş olacak .Eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında, 5 Mayıs 2014’de kurulmasına karar verilen soruşturma komisyonunun üyelerinin seçimi, 1.5 aylık sürede “taktik savaşlarına” dönüştü. Muhalefet partileri, TBMM Başkanlığı’nın bu konuda görüş belirtmemiş üye seçilmesi uyarısını dikkate alarak, yeni isimleri bildirdi. Ancak AK Parti, Meclis Başkanlığı’nın iki kez uyarmasına karşın “Üye taraması sürüyor” gerekçesiyle üyelerin isimlerini bildirmedi.

Haberin Devamı

NEREDEYSE BİR YIL SONRAYA

Bu da komisyonun kurulmasının Ekim ayına kalması anlamına geliyor. Komisyon, Ekimde çalışmaya başlasa bile görüşmeler 4 ay süreceği için raporunu hazırlaması Şubat-Mart aylarını bulacak. Komisyon raporun görüşülmesi ve Yüce Divan oylamasının yapılması bahar aylarına kalacak. Bu da neredeyse soruşturma komisyonu kurulması kararının alınıp, sonuçlanmasının üzerinde bir yıl geçmesi anlamına gelecek. TBMM’de daha önce oluşturulan soruşturma komisyonlarının 20 gün ila 45 gün içerisinde çalışmaya başladığı biliniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi, Musul olayları ve Balyoz kararı gibi siyasi gündemi meşgul eden konular nedeniyle ikinci plana düşen soruşturmalar, muhalefet partileri tarafından her genel kurul toplantısında gündeme getiriliyor. “Soruşturmanın engellenmesi konusu”, bu haftaki oturumlarda da ciddi tartışmalara neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!