Babacan, “Siyasi istikbal için memleketi maceraya sürüklüyorlar” dedi

Güncelleme Tarihi:

Babacan, “Siyasi istikbal için memleketi maceraya sürüklüyorlar” dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:06

“Şahsi siyasi istikbal için ya da partilerin siyasi istikbali için memleketi maceraya sürükleme çabaları olabilir” diyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyaset hareketliyken ekonomiye ilişkin tehlikelerin de ortaya çıkabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan siyasi gündemin hareketli olduğu dönemlerde ekonomiyi de yakından ilgilendiren tehlikelerin ortaya çıkabileceğini vurgulayarak “Türkiye’yi o ana yoldan, o salim yoldan sağa sola saptırmaya çabalayanlar olabilir. Şahsi siyasi istikbal için ya da partilerin siyasi istikbal için memleketi maceraya sürükleme çabaları olabilir. Bunların hepsinin farkında olmalıyız” diye konuştu.

YAĞMURA RAZIYIZ

Babacan önceki akşam Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen ‘Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’ törenine katıldı. Etkinlikte konuşan Babacan, geçen ödül töreninin Gezi olaylarına rastladığını hatırlatarak “O zaman siyasi hava biraz daha farklıydı. Daha karamsar, daha olumsuz bir rüzgar esiyordu. O yüzden biz bugünkü gibi yağmurlu havalara razıyız” dedi.

Babacan, “Siyasi istikbal için memleketi maceraya sürüklüyorlar” dedi

Haberin Devamı

SORUMLULUĞUN BÜYÜK

“Ekonomi gazetecileri olarak yıllardır bu mesleğin içinde olan kişiler olarak, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan artık rahatlıkla ayırt edebilecek bir tecrübeye sahipsiniz” diye konuşan Babacan, “Bugünün ekonomi gazetecilerinin çoğu 1994 ekonomik krizini, daha büyük bir çoğunluğunun da 2001 krizini bizzat yaşadı. Sorumluluğunuz çok büyük. Doğru politikalara destek, ama macera arayışına, ülkemizi riske sokacak yaklaşımlara ihtiyatlı, tedbirli durmak, ona göre yaklaşımda bulunmak önemli” dedi.

Büyüyelim de borç artsın’ diyemeyiz

TÜRKİYE’nin ekonomik stratejisinin uzun soluklu ve ayakları yere basan yapısına işaret eden Babacan, büyümenin yanında mali disiplin ve enflasyon uyarılarını da dikkate aldıklarını söyledi. Babacan şunları ifade etti: “Devletin görevi zaten öngörülebilirliği sağlamak, istikrarı sağlamak ve mümkün olduğunca lüzumsuz heyecanlardan ülkeyi uzakta tutmak. Önümüzdeki dönem için mali disiplin, Merkez Bankası’nın bağımsız bir şekilde enflasyonla mücadeleye devam etmesi, yapısal reformlarımızın kararlılıkla devam etmesi… Bunlar çok temel konular. Büyümeyle beraber enflasyonu da düşürmek, büyümeyle beraber cari açığı düşürmek, büyümeyle beraber bütçe açığını, borç stokunu düşük tutabilmek… ‘Büyüyelim de varsın borç artsın, büyüyelim de varsın cari açık artsın’ anlayışı, bu, günü kurtarma politikasıdır.”

Haberin Devamı

Hürriyet’e Nezih Demirkent ödülü


Babacan, “Siyasi istikbal için memleketi maceraya sürüklüyorlar” dedi

EKONOMİ Basını Başarı Ödülleri kapsamında, Hürriyet Gazetesi’nden Burak Coşan ‘Fay Canına’ başlıklı haberiyle Nezih Demirkent Özel Ödülü’ne layık görüldü. Diğer ödül alanlar ise şöyle: “Söyleşi-Röportaj dalında (Yazılı Basın) Milliyet gazetesinden Songül Hatısaru ve Sabah gazetesinden Feride Cem, Ekonomi Haberi (Yazılı Basın) dalında Sözcü gazetesinden Mehtap Özcan Ertürk, Ekonomi Haberi (Televizyon) dalında Bloomberg HT televizyonundan Açıl Sezen ve Cüneyt Başaran (Sabah Raporu), Ekonomi Yazarı dalında HT Gazete’den Abdurrahman Yıldırım, Ekonomi Programı (Televizyon) dalında cnbc-e televizyonundan Servet Yıldırım ve Mahfi Eğilmez (Son Baskı), Ekonomi Programı dalında TRT Radyo’dan (Radyo) Ercan Baysal (Türkiye’nin Sesi), Grafik Tasarım dalında (Yazılı Basın) HT Gazete’den Barış Bektaş, İnfografik Tasarım dalında (İnternet) manset.at’tan Tarık Yılmaz, Yılın Araştırma Haberi dalında (Yazılı Basın) Milliyet gazetesinden Hanife Baş, Yerel Basın ödülü dalında (Yazılı Basın) İzmir Dokuz Eylül gazetesinden Mehmet Emin Al ve Batman Çağdaş gazetesinden Barış Aslan.” Jüri Özel Ödülü Dünya gazetesinden Gamze Şener, Namık Ahıska Özel Ödülü Sabah gazetesinden İbrahim Acar, Bülent Yardımcı Özel Ödülü CNN Türk televizyonundan Cem Seymen (Para Dedektifi), Esen Salihoğlu Özel Ödülü Para dergisinden Ezgi Güler. aldı. Vodafone Türkiye Özel Ödülünü ise Sabah gazetesinden Timur Sırt kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!