Ukrayna'da rehin alınan Türk'ten haber var

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada rehin alınan Türkten haber var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 01:37

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT), Ukrayna'da rehin alınan, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu izleme misyonu gözlemcileriyle irtibat kurduğu bildirildi.

Haberin Devamı

AGİT'in Ukrayna Özel İzleme Misyonu Sözcüsü Michael Bociurkiw başkent Kiev'de basına verdiği brifingde, Donetsk'te 25 gün, Lugansk'taysa 22 gün önce kaybolan toplam sekiz gözlemci ile nihayet irtibat kurabildiklerini söyledi.

Bir araya getirilen bilgilerden, gözlemcilerin zarar görmediğinin ve iyi durumda olduklarının anlaşıldığını belirten Bociurkiw, bu kişilerin serbest bırakılmalarını sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Donetsk'te kaybolan dört uluslararası AGİT görevlisi arasında Türk gözlemci Mehmet Kılıç da bulunuyordu.

Bociurkiw, basına verdiği brifingde, Ukrayna'daki genel duruma da değindi. Misyonun Ukrayna'daki gelişmeleri 300'e yakın gözlemciyle izlediğini anlatan Bociurkiw, Ukrayna'nın ilan ettiği tek taraflı ateşkesin ardından ülkede durumun bugün itibariyle sakin olduğunu kaydetti. Lugansk'taki çatışmaların durduğunu ve halkın günlük işlerine döndüğünü belirten Bociurkiw, buna karşılılık tren istasyonlarının, son birkaç günden beri olduğu gibi kentten ayrılmak isteyen kişiler nedeniyle aşırı kalabalık olduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

Kurumun, çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan kişilerin durumuyla ilgilenmek üzere Ukrayna'da 10 noktada çalışma yürüttüğünü bildiren Bociurkiw, en çok sıkıntının Odessa ve Kharkiv'deki noktalarda yaşandığını belirtti. Misyonunun Odessa'da kurulu resmi ve gayrı resmi noktalarında, 500'ü Kırım'dan, 100 kadarı da Ukrayna'nın doğusundan gelen göçmenle ilgilenildiğini kaydeden Bociurkiw, Kharkiv'de bulunan diğer noktada da çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 500'den fazla göçmen bulunduğunu kaydetti. Bociurkiw, Kharkiv'deki göçmenlerin büyük bir kısmının bölgede yaşayan ailelerin yanında kaldığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!