"Bu kumpasın hesabı sorulacak"

Güncelleme Tarihi:

Bu kumpasın hesabı sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 01:26

ANAYASA Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili 'hak ihlali yapıldığı' yönünde karar vermesiyle tahliye edilenlerden biri de denizci Albay Aşkın Üredi oldu.

Haberin Devamı


Özgürlüğün mutluluğunu yaşayan Albay Üredi, İzmir'de 14 yaşındaki kızı İrem'le hasret gideriyor. Kızıyla sahilde oturan, mavi denizi izleyen Albay Aşkın Üredi, "Kumpasın hesabı sorulunca ancak o zaman adaletin yerini bulduğuna inanacağım. Çünkü kızım büyüdü ve ben ne okula götürebildim ne de sınavda heyecanına ortak olabildim" dedi.
Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi de tüm sanıklar için tahliye kararı verdi. Bunun üzerine Şirinyer Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan muvazzaf askerler Deniz Kurmay Albay Mesut Zafer Sarı, Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, Deniz Albay Mete Demirgil, Deniz Albay Akın Üredi, Deniz Kurmay Albay Alpay Çakarcan, Hava Kurmay Yarbay Cenk Hasımoğlu, Hava Kurmay Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu, Jandarma Kurmay Yarbay Oğuz Türksoyu ve Jandarma Kurmay Albay Murat Özçelik, tahliye edildi. Hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşar ise İstanbul'da görülen 'askeri casusluk davası'ndan tutuklu bulunmasından dolayı çıkamadı.

Haberin Devamı

MUTLULUĞUN FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI
Şirinyer Askeri Cezaevi'ne tahliye haberinin gelmesiyle, tutuklu subaylar ile buraya akın eden yakınları büyük mutluluk yaşadı. Cezaevi içerisinde askerler ile yakınları, sevinç yumağı oluşturdu. Bu mutluluğun yaşandığı anların fotoğrafları da ortaya çıktı. Muvazzaf subayların hem birbirleriyle hem de yakınlarıyla kucaklaşıp bu mutluluklarını paylaştığı anlar fotoğraflarda yeraldı. Çıkış işlemlerinin tamamlanmasını bu şekilde sevinç içinde bekleyen tutuklu subaylar daha sonra da ailleleriyle sıcak yuvalarına kavuştu.

KIZIYLA DENİZE KOŞTU
Tahliye olan subaylardan Deniz Albay Aşkın Üredi, gece sabaha kadar ailesiyle, ziyaretine gelen yakınlarıyla sohbet etti. Yaşadığı acı dolu iki yılın tesellisini onlarla yaşadı. Deniz Albay Aşkın Üredi, sabah uyandıktan sonra hiç vakit kaybetmeden 14 yaşındaki kızı İrem Üredi ile deniz kenarına koştu. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda kızıyla özgürlüğün mutluluğunu yaşayan, uzun uzun yürüyüş yapan Aşkın Üredi, daha sonra ise deniz kenarına oturup çok özlediği mavi sularla şimdilik kıyıdan da olsa hasret giderdi.
Kendilerine kurulan kumpasın hesabının sorulmasını istediğini dile getiren Albay Aşkın Üredi, "İki yıl önce haksız yere cezaevine girdik. Tabi ki ailemize kavuşmuk bizleri mutlu etti. Şimdi de yıllarca hizmet verdiğimiz aşık olduğumuz deniz kanerında bu mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak devam eden bir dava var. Orada kalan arkadaşlarımız var. Gönlümüz onlarla birlikte. Ancak onlar da çıktığı zaman hepimiz özgür olacağız. Ne zaman kumpası yapanlara hesap soulursa o zaman adaletin yerini bulduğuna inanacağım. Bunları yapanlar mutlaka hesap vermeli. Kaybettiğimiz yılların acısınını hesabını kim verecek? Kızım büyüdü. Ne okula götürebildim onu ne de okul kapısında sınav heyecanına ortak oldum. Bunların hesabını birileri vermeli. Anayasa Mehkemesi'nin kararının ardından süreç hızla gelişti. Yerel mahkeme kararını çabuk verdi. Tutuklandığım zaman lojmanda kalıyorduk. Şimdi başka bir eve taşındık. Burada misafir gibi hissediyorum kendimi ama kalıcıyım artık" dedi.
İrem Üredi ise babasına evlerini yeniden tanıttığını artık ona kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!