AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: "Asfalt atacak paramız yok"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: Asfalt atacak paramız yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 01:26

AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, belediyenin maddi zorluklarla mücadale ettiğini, asfalt alacak paraları bile olmadığını belirtip, kaynak yaratmak için sürekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı



Son iki hafta içinde ikinci kez Ankara'ya giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çeşitli bakanlık yetkilileri ile görüşen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, dönüşte basın açıklaması yaptı. Başkan Badem'in makamında yaptığı açıklamaya, Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi'ni gerçekleştirecek Biosun Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi temsilcileri de katıldı. Başbakan Erdoğan ile Ankara'daki görüşmede büyükşehire geçiş sürecindeki ilçe belediyelerinin sorunlarını paylaştıklarını ve belediyelerin desteklenmesi ile ilgili taleplerini sunma olanağı bulduklarını belirten Başkan Badem, "Çözüm noktasında da adımların atılacağına inanıyoruz" dedi.

Belediyenin borç yükü nedeniyle maddi anlamda yaşadığı zorlu sürecin devam ettiğine dikkati çeken Başkan Badem, "Belediye asfalt şantiyesi 4 sene zaten hizmet verememiş. Belediyeye torbayla asfalt alındığı günler olmuş. Belediyenin şu anki maddi koşullarına bakıldığında asfalt alacak paramız bile yok. Ancak bizim kaynak arayışlarımız sürekli devam etmekte. 100 bin liralık asfaltla ilgili kaynak bulduk. Önümüzdeki günlerde Ödemiş'te bazı noktalarda asfalt çalışmalarımız olacak. Maddi zorlukları aşmak için bir yandan tasarruf yapıyoruz bir yandan da tahsilatı en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İŞ-KUR'DAN GEÇİCİ ELEMAN TEMİN EDİLECEK
Ankara'daki görüşmeleri hakkında açıklamalar yapan Badem, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımızla yaptığımı görüşmede İŞKUR ile geçici eleman temini sağlanması konusunda gelişmeler oldu. Özellikle, büyükşehir sorumluluğu alanında olmasına karşın özellikle mezarlıklarda ot temizliği, ilçenin genel ilaçlama faaliyetlerinde acil adımların atılması gerekiyor. İŞKUR ile sağlanacak geçici eleman teminiyle bu konuda çözüm sağlayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ya yapılan görüşmelerde de kentsel yenileme çalışmaları ile ilgili gelişme sağladık. Bölgemizde artık baraj eksiği yok. DSİ'de yaptığımız görüşmelerde toplulaştırma ve dere ıslahları ile ilgili gerekli yatırımlar hakkında hem bilgi aldık, hem de bilgi verdik" diye kornuştu.

Haberin Devamı

BİYOLOJİK ATIKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİCELEK
Başkan Badem, belediyenin geçmiş dönem projelerinden olan Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi'ne de değindi. Devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Badem "Belediyemiz tarafından uygulanan çevre projeleri ile çevrenin korunmasına ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakma konusuna önem gösteriyoruz. Her geçen gün hızla artan nüfus ve değişen yaşam standartları gerek atık hacmini gerekse de atık kompozisyonunu çeşitlendirerek kontrol ve yönetimini zorlaştırmaktadır. Katı atıkların oluşturduğu kirlilik ile buna bağlı mevcut ve potansiyel risk boyutunun her geçen gün artması, doğal kaynakların azalması, ekonomik ve diğer nedenlerle, günümüzde katı atık yönetimi gittikçe önem kazanmaktadır. Biosun Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından kurulacak olan bu tesiste, katı atıkların kaynakta ayrıştırılması, ayrı toplanmasının sağlanması ile atıkların geri dönüşüm ve kazanım yöntemleriyle değerli kısımlarının ekonomiye tekrar kazandırılması hedeflenmektedir. Böylece, depolamaya tabii olacak değerlendirilemeyen nihai atıkların asgari düzeye indirilerek, çevreye olan zararlı etkilerinin yok edilmesi de sağlanmış olacak" dedi.

Haberin Devamı

Biosun Ödemiş A.Ş.'nin 29 yıl boyunca bu hizmeti sağlayacağını söyleyen Badem şöyle devam etti:
"Ödemiş ilçe sınırları dahilindeki konutlardan ayrı ayrı toplanan çöpler kurulacak bu tesiste plastik, cam, metal ve biyolojik atık olarak ayrıştırılacak. Biyolojik atıklar ise elektriğe dönüştürülecek. Ayrıca havyan dışkıları da bu tesise alınarak, elektriğe dönüştürülmesi sağlanacak. Bu projeyle aynı zamanda katı atıkların çevreye olan zararlı etkileri yok edilecek"
Biosun Ödemiş A.Ş. Atık Yönetimi Direktörü Muammer Ordukaya ve Girdi Yönetimi Yöneticisi Emrah Çobanoğlu da projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri'nin inşaat çalışmalarının atıksu arıtma tesislerinin güneyinde 50 bin metrekare alanda başladığını belirten Atık Yönetimi Direktörü Ordukaya, projenin ilk aşamasında 7'si 15 metreküp, 5'i 7 metreküplük hidrolik sıkıştırmalı araç, 2 minipack atık taksi ve 1 kontrolör araç ile evsel atıklar toplanacağını ifade etti. Ordukaya, yeni araçlarla çöp toplanmasına 1 Temmuz'dan itibaren başlanacağını sözlerine ekledi. Ordukaya ve Çobanoğlu, daha sonra Başkan Badem ile el sıkışıp, "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.
Daha sonra Ödemiş'in katı atıklarını toplayacak araçlar, konvoy halinde Ödemiş caddelerinde, tur atıp, halka tanıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!