Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde zam sevinci

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehir Belediyesinde zam sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:17

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeli memurlara 544 lira, müdür ve daire başkanlarına 604 lira zam yapıldı. Büyükşehir olunmasıyla birlikte sancılı bir süreç yaşadıklarını belirten MHP'li Başkan Cengiz Ergün, 2015 yılı itibariyle yeniden görüşme yapılabileceğinin de sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesi, Belediye Meclis Salonu'nda imzalandı. İmza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Recep Varlıakman, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mustafa Ali Algın ve büyükşehir belediyesi personeli katıldı. MHP'li Başkan Cengiz Ergün'ün imzaladığı sözleşmede en yüksek memur taban maaş göstergesi üzerinden Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Başkan Danışmanları ve Daire Başkanlarına yüzde 100, memur ve sözleşmeli personele de yüzde 90 sosyal denge tazminatının ön görüldüğü kaydedildi. Memurlara 544 lira, Müdür ve Daire Başkanlarına da 604 lira zam yapıldığı belirtildi.
Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Genel Sekreter Memiş, "Günün her saatinde bire bir vatandaşa hizmetle mükellef olan belediyemiz çalışanlarının emeklerinin karşılığını alacağı bir sözleşme imzalanacaktır. İnsan emeği çok değerlidir. Ben umuyorum ki, burada yapılacak olan sözleşme iş barışını, iş verimini ve işin daha çok benimsenmesini sağlayacaktır. Belediyecilik, halkın getirdiği talepleri hukukun hamuruyla yoğurarak çözme sanatıdır. Bu sadece belediyecilikte söz konusudur. Siz belediyeciliği kabul etmişseniz, 7/24 halkın hizmetinde olmayı kabul etmişsinizdir demektir" dedi.

Haberin Devamı


BAŞKANA MAKAMINDA ZİYARET
Davul-zurnalı ve lokma dökümüyle gerçekleşen toplu sözleşme töreninin ardından Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu ve sendika temsilcileri MHP'li Başkan Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti. Başkan Ergün'ün yeni ekibiyle birlikte büyükşehir olan Manisa'da hayırlı işlere imza atacaklarına inançlarının sonsuz olduğunu belirten Koyuncu, "Bizler sizin eliniz, kolunuz, gözünüz olacağız. Beraber çok iyi diyaloglar sürdürdük. Bu diyalogun yeni gelen Genel Sekreterimizle devam edeceğine inanıyoruz. Bizim yiyecek yönetmeliğimiz var. Yemek yardımını bir şekilde yapmanızı istiyoruz. Biz aldığımızı kuruşuna kadar hak edeceğiz. Dün utandırmadık sizi, bugün de utandırmayacağız" dedi.

Haberin Devamı


Başkan Ergün, "Manisa Büyükşehir oldu. Her şeyden önce memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. Yeni yapılanmaların getirdiği sancılı bir süreç var. Bir oluşum içerisindeyiz. Büyükşehir olduk ancak büyükşehrin mali açıdan ne olduğunu anlamış değiliz. O açıdan önümüzü görmemiz lazım. Bu süreç ne kadar sürer? Benim hedefim yılbaşına kadar tüm bu süreci tamamlamak. İller Bankası nezdinde, Maliye Bakanlığı nezdinde, vergi paylarının gelmesi ile ilgili şuanda oturmuş bir düzen yok. Bunlarla ilgili bize gelen bilgiler TBMM'de torba yasa içerisinde bunlarla ilgili düzenlemelerin yapılacağı. İnşallah bu iyileşmeyle daha iyi bir noktaya geleceğiz" dedi. Sürecin yaşanmasının ardından 2015 yılı başında yeniden görüşülebileceğinin sinyalini veren Başkan Ergün, "Güncellemelere bakarız. Şuanda Büyükşehir'e İl Özel İdaresi'nden bine yakın personel geçişi oldu. Bunların şuanda yapılanmaları, norm kadro çalışmaları yapılıyor. Yapı bir otursun, ondan sonra nerede ne olacak görüşürüz. Ben geçtiğimiz dönemde 2 yıl yaşanan sıkıntının geride kalan 3 senede kapandığını düşünüyorum. Manen de çok huzurluyum. Bunu fazlasıyla kapattık. Çevre il ve ilçelere baktığımda böyle bir rakamı veren belediye, benim kulağıma gelmedi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!