Kadıoğlu: Hortum oluyor ama...

Güncelleme Tarihi:

Kadıoğlu: Hortum oluyor ama...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 11:10

İstanbul dün şiddetli yağış, dolu ve hortum dehşeti yaşadı. Villalar harabeye döndü, ağaçlar söküldü, tekneler havalara uçtu. Vatandaşlar korku dolu saatler yaşadı. Peki nedir bu hortum? Türkiye'de daha önce yaşanıyor muydu? Hortum olağanüstü bir durum mu? Hortum neden olur? Bunların hepsinin cevabını Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu hürriyet.com.tr için cevapladı.

Haberin Devamı

Kadıoğlu, hortumun daha önce de yaşadığını ama farkındalığın bu kadar fazla olmadığını belirterek, "Eskiden kıyı kesimlerde yerleşim bu kadar fazla değildi, bazen hiç farkında olmadan hortum oluyordu, geçiyordu." dedi.

Kadıoğlu: Hortum oluyor ama...

Hortumun olağanüstü bir durum olmadığını ama son zamanlarda Türkiye'de sayısının arttığına dikkat çeken Kadıoğlu şunları söyledi:

HORTUM BU HALE GETİRDİ

SİRENİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ HALK BİLİR

"Hortumların sayısı artıyor, şiddeti artıyor. Ama eskiden de hortum oluyordu, sadece farkındalık arttı. Tehlikeli olan hortumun kendisi değil, fark etme biçimimiz. Hortumu vatandaş görüyor, denizde balıkçı görüyor, vatandaş pencereden görüp çekiyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Bu hortum ABD'de olsa ve bu şekilde gözle görülse hemen siren çalınır ve vatandaş uyarılır. O halk da o sirenin ne anlama geldiğini bilir.

Haberin Devamı

Kadıoğlu: Hortum oluyor ama...

CEP TELEFONUYLA ÇEKİYORUZ AMA...

Biz radarı alıyoruz, meteorolojiyi alıyoruz, dünyanın parasını veriyoruz ama kullanmayı bilmiyoruz. Vatandaş görür görmez haber verse veya sistemimizde hortum görülür görülmez o bölgeye uyarı sireni verilir ve halk kendini korur. Esas problem hortum değil, sistemi kullanamayışımız...

BU BİR AFET OLABİLİRDİ...

Bu bir afet olabilirdi, sadece mal kaybıyla sonuçlandı. Tehlikenin kendisini konuşuyoruz ama neden risk oluşmuş onu konuşmuyoruz."


Haberin Devamı

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Hortum dehşeti çevredeki vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde denizde görülen hortum süratli bir şekilde kıyıya ilerliyor. Hortumu çeken vatandaşta diğerleriyle birlikte panik halinde bir restorana sığınıyor.

Haberin Devamı


BAKMADAN GEÇME!