Ustaları ile buluştular

Güncelleme Tarihi:

Ustaları ile buluştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 00:24

31’inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul üyeleri İstanbul Ümraniye’deki Galeri 5’te genç karikatüristlerle buluştu. Genç yetenekler, dünyaca ünlü karikatüristlerle sohbet edip, onlardan çizim dersi aldılar.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı (ADV) ve Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğiyle, geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Yolun Başındakiler' adlı yarışmada ödül alan genç karikatüristler ile 31’inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul üyeleri Ümraniye'deki Anel İş Merkezi'nde bulunan Galeri 5'te bir araya geldi.

ABD'li jüri başkanı Liza Donnelly ile birlikte jüride yer alan Dokhshid Ghodratipour, Moacır Knorr Gutterres, Catherine Meurisse, Anita O'Brien, Lichuan Xia ve Türk karikatüristler, önce Galeri 5'teki sergiyi gezdi. Daha sonra aralarında ilkokul, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu genç karikatüristlerin çizim masalarına oturan jüri üyeleri sohbet ettikleri öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundular. Çocuklardan bazıları da masalarına oturan jüri üyelerinin karikatürlerini çizdi.

‘GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRİYORUZ’

Yaklaşık 2 saat süren etkinliğe katılan Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Üyesi Canan Fetvacı, "Biz bu etkinliği çok önemsiyoruz. Çünkü sadece dünya çizerlerine platform olmak değil aynı zamanda kendi çocuklarımızı, kendi gençlerimizi yetiştirmek için de çabalarımız var. Ayrıca çocukların çizgilerinde önemli mesajlar gizli. Bu etkinlik, onların sesine kulak vermemizi sağlayacak" diye konuştu. Fetvacı ayrıca bu tür etkinliklerin çocukların vizyonlarını geliştirdiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!