‘Ne iyi çocuk yetiştirmişsiniz’

Güncelleme Tarihi:

‘Ne iyi çocuk yetiştirmişsiniz’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 01:18

Kuaför baba Mustafa Önder oğluna destek oluyor. Üniversite sınavlarına giren Işıtan Önder’in hedefi İzmir 9 Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne girebilmek.

Haberin Devamı

İZMİT'te Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren Işıtan Önder'in mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerinde ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz'ı da anmasının ardından disipline verilmesi ve birinciliğinin elinden alınmasının yankıları sürüyor. Önder, “Eğer gençlerimize zarar vermeselerdi, bu insanlık ayıbını yapmasalardı, zaten böyle bir konuşmayı yapmazdım. Konuşmayı yaptıktan sonra bazı müdür yardımcıları 'siyasi konuşma yaptığımı' söyleyerek tehdit etti. Çevremden çok destek gördüm. Çoğu öğretmen arayıp, ‘Böyle bir çocuk yetiştirdikleri için' öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyor” dedi.

Avcı: Olan olmuş düzeltilir
MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Önder ile ilgili şunları söyledi: “Çocuk korktuğumuz gibi bu olaydan ötürü çok fazla etkilenmemiş görünüyor. Tam tersine daha da motive olduğunu, üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanacağını, psikoloji bölümünü de birincilikle kazanıp birincilikle bitireceğini... Ceza verenler bir anlamda mükafatlandırmışlar gibi. Hem onun motivasyonunu artırmışlar gibi hem de onun çok mutlu olduğu bir medyatik ilgiye mazhar olmasına yol açmış idarecilerimiz. O yaştaki bir gencin medyatik bir kampanyanın merkezine oturtulması psikolojisi açısında da çok olumlu olmaz. Okul idaresiyle konuşulması iyi olurdu. Hadi onu yapmamışlar, o zaman itiraz etmeleri iyi olurdu. Onu da yapmamışlar yargıya gitmişler bir de medyaya işi yansıtmayı tercih etmişler. Neyse artık olan olmuş. Düzeltilir.” m Gülseven ÖZKAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!