Hipokrat utanırdı

Güncelleme Tarihi:

Hipokrat utanırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 01:18

Ödemiş’te mide ağrısı şikâyetiyle 3 kez gittiği acil serviste ‘Üşütmüşsün’ denilip ağrı kesici iğne ile evine gönderilen genç kızın apandisti patladı. İç organları çürüyen çocuk, hayat mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, ortaokul öğrencisi Mine Çavdar (14), 23 Mayıs'ta, karın ağrısı şikâyetiyle devlet hastanesine götürüldü. Acil serviste ‘Mideni üşütmüşsün’ denilen genç kız, iki gün üst üste aynı şikâyetle gelse de burada ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderildi. Bir hafta geçmesine rağmen ağrıları dinmeyen Mine Çavdar, bir kez daha aynı hastaneye gitti. Bu kez çekilen ultrasonda genç kızın apandistinin patlamış olduğu belirlendi.
ORGANLARI ÇÜRÜMÜŞ
Hemen ameliyata alınan Çavdar, sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada, apandistinin patlamasıyla genç kızın vücuduna yayılan zehirli sıvının iç organlarda çürümeye neden olduğu belirlendi. Bir kez de bu hastanede ameliyat edilen ve yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Çavdar'ın üçüncü bir ameliyata alınabileceği açıklandı.
‘AMMA DAYANIKSIZSIN’
Anne Fatma ile inşaat işçisi baba Mehmet Çavdar, hem Sağlık Bakanlığı hem de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Büyük üzüntü yaşayan Fatma Çavdar, "Kızım acıdan kıvranıyordu. Doktor, 'Amma da dayanıksızsın' diye kızıyordu. Bu işin peşini bırakmayacağım. Başka çocukların zarar görmemesi için bu mücadeleyi vereceğim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!