Hong Kong filmleri İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Hong Kong filmleri İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:17

HEZARFEN Film Galeri'nin Hong Kong Ekonomi ve Ticaret Dairesi işbirliğiyle hazırladığı, sekiz filmlik bir seçkinin sunulacağı "Hong Kong Film Panoraması" kokteyl ile başladı.

Haberin Devamı

Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteyle, Avrupa Birliği'nde Hong Kong ekonomik ve ticari işlerden sorumlu özel temsilcilik müdürü yardımcısı Drew Lai, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Fransa'nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Adanır ile çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Kokteylin açılış konuşmasına Hong Kong Ticaret ve Ekonomi Ofisine ve Hezarfen Film Galeri ekibine ve etkinliklerine kapısını açan Fransız Kültür Merkezi'ne de teşekkür ederek başlayan Hezarfen Film Galeri İzmir Başkanı Nesim Bencoya, Uzakdoğu'nun ve aynı zamanda dünyanın en önemli şehirlerinden Hong Kong ile gerçekleştirilen kültürel ve ekonomik işbirliğinin, sürekliliğini ve geliştirilmesini son derece önemsediklerini söyledi.

Haberin Devamı

SEÇKİYİ BULUŞTURMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Bencoya, "17-22 haziran tarihleri arasında gösterilecek Hong Kong filmleri seçkisini, Hezarfen Film Galeri olarak İzmirli sinemaseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Avrupa Birliğine Hong Kong Ekonomik ve Ticari işlerden sorumlu özel temsilcilik Müdürü Yardımcısı Drew Lai ise İzmir'deki Hong Kong Film Panorama'sının açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

2013'ÜN EN İYİLERİ

Seçkideki filmler arasında 2013 yılında Hong Kong Film Ödülleri kapsamında en iyi kurgu, en iyi senaryo, en iyi film,en iyi yönetmen, en iyi ses tasarımı, en iyi görüntü yönetmeni ödüllerini ve Shanghai Film Eleştirmenleri Ödülünü alan "Soğuk Savaş", en iyi sanat yönetmeni ödülünü alan "Son Baron" ve Hong Kong Film Eleştirmenleri Ödülüne layık görülen "The Way We Dance" ve eşcinsel bir erkek ile eşcinsel bir kadın arasında gelişen sıradışı aşkı konu alan "Seviyor, Sevmiyor" (Love Me Not) de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!