Ankara'da Ramazan pidesine gizli zam

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Ramazan pidesine gizli zam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 11:38

Ankara'da geçtiğimiz yıl 350 gramlık Ramazan pidesi 1,5 TL'ye satılmıştı. Bu yıl 300 gramlık pideler aynı fiyattan satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde geçen yıl pidenin kilogram fiyatının azami 5 lira olduğunu belirterek, "Bu yıl da yine ortalama ülke genelinde sade pidenin kilogram fiyatı 5 lira olacak. Geçen yıl Ankara'da 350 gram pide 1,5 liraya satıldı. Bu yıl ise 300 gramlık pide 1,5 liraya satılacak. Bu geçen yıl İstanbul'da uygulanan fiyattır" diye konuştu. Türkiye'nin geçen yıl buğday üretiminin 22 milyon ton olduğunu, tüketiminin ise 18,5 milyon ton olduğunu bildiren Balcı, "Bugün Toprak Mahsulleri Ofisinin elinde 1 milyon 650 bin ton buğday var. Bu hasat gerçekleşmesiyle birlikte gerekli tedbirler alınacaktır. Geçmişte olduğu gibi un fiyatlarında spekülatif hareketlere müsaade edilmeyecektir. Tabii ki bütün olumsuzluklara rağmen bir fiyat artışı varsa o zaman onu sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İSRAF AZALMALI

Ekmek İsrafı Kampanyasının sonuçlarına ilişkin bilgi veren Balcı, günlük israf edilen 6 milyon ekmeğin yarısının fırınlarda yok olduğunu anımsatarak, tüketicilerin israfının yüzde 18 azalma görüldüğünü belirtti. Günde 1 milyon 50 bin ekmeğin israftan kurtulduğunu kaydeden Balcı, şöyle konuştu:
"Bu yüzde 18'in yüzde 17'si tüketici olan halkımız tarafından. Fırınlardaki israfta yüzde 1. Bir yıllık kampanya neticesinde fırınlardaki bu düşüşü yeterli bulmak mümkün değil. Fırınlarda önlem alınmadığı takdirde bu israfın önüne geçmemiz mümkün değil. Arzu ediyoruz ki tüketici olan bu halkımızdaki yüzde 17'lik düşüş fırınlardaki israf konusuna da yansır."

60 KURUŞA HALK PİDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın dikdörtgen şeklindeki Ramazan pidesi, geçtiğimiz yılki gibi 250 gram ve 60 kuruş olarak Başkentlilerin iftar sofralarında yerini alacak. Pidenin iftar saati öncesi büfelere zamanında ulaştırılması için de her türlü önlemin alındığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Geçtiğimiz yıl Başkentlilerden yoğun talep gören pidemizin üretim kapasitesini bu yıl maksimum seviyede tutuyoruz. İlk gün gelecek talep doğrultusunda üretimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!