Ramazan pidesine gizli zam

Güncelleme Tarihi:

Ramazan pidesine gizli zam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 11:48

Başkent Ankara için 300 gramlık Ramazan pidesinin fiyatı 1,5 lira olarak açıklandı. Geçen sene Ankara'da 350 gramlık pide 1,5 liradan satılıyordu. Böylece bu gramaj değişikliği ile pideye yüzde 19.4 zam gelmiş oldu. Pidenin fiyatı Ramazan ayında Türkiye genelinde ise kilogram başına 5 lirayı geçmeyecek. İstanbulda ise 450 gram olması gereken pidenin fiyatı 2 ya da 2.5 liraya göre ayarlanacak.

Haberin Devamı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde Ramazan pidesinin kilogram fiyatının geçen sene olduğu gibi 5 lirayı geçmeyeceğini, Ankara'da 300 gramlık pidenin 1,5 liradan satışa sunulacağını açıkladı.

Ankara'da geçen sene 350 gramlık pide 1,5 liradan satılıyordu. Böylece fiyat aynı kalmasına rağmen gramajda yapılan değişiklikle pideye Ankara'da yüzde 19.4 zam gelmiş oldu.

İstanbul'da ise fiyatların ilçelere göre farklılık göstereceğini vurgulayan Balcı, "İstanbul'da geçen yıl azami fiyat uygulanmıştı 5 lira. İlçelerinde farklılık arz edebilir. Sarıyer ve Beşiktaş'ta hem maliyetleri fazla olduğu gibi satış da düşük oluyor. Orada halkımız günde 1-2 pide alıyor. Satış düşük, maliyet yüksek olduğu için o bölgelerde fiyat farklı olabilir. 5 liranın üzerinde olabilir. Diğer kesimlerde, varoşlarda, Gaziosmanpaşa'da tüketim daha fazla, maliyet daha düşük olduğu için ortalama İstanbul'da 5 liranın üzerinde olmaması gerekiyor. Azami fiyat bu, tarife ona göre alınıyor. Esnaf odaları birliklerinden alınan tarife bu olduğu için bunun üzerinde satması söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BİZİ BAĞLAMAZ"

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özel ise hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, İstanbul pide fiyatlarının henüz belirlenmediğini, ancak Fırıncılar Federasyonu'nun yaptığı açıklamanın kendilerini bağlamadığını söyledi.

İstanbul'da geçen sene 300 gramlık pide 1,5 liradan satılıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!