Ana karnında uyuşturucu bağımlısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Ana karnında uyuşturucu bağımlısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 09:54

Almanya'nın Leipzig şehrinde dünyaya gelen bir bebek doğar doğmaz yoğun bakıma kaldırıldı. Bunun sebebi ise bebeğin de annesi gibi uyuşturucu bağımlısı olması.Bebeğin tedavisi altı haftadır sürüyor.

Haberin Devamı

On iki yaşında Eroin, ardından da Crystal Meth bağımlısı olan 31 yaşındaki anne Melanie, genç yaşta fuhuş yapmaya başladı. Her gün uyuşturucunun etkisinde olan genç kadın karnında bir bebek taşıdığını hamileliğinin beşinci ayında anladı. Böylece neonatal yoksunluk sendromu adı verilen tıbbi sorunla dünyaya gelen bebeğin de doğumundan hemen sonra tedavisine başlandı.

NEONATAL YOKSUNLUK SENDROMU NEDİR?

Neonatal yoksunluk sendromu, yeni doğan bebeklere, uyuşturucu bağımlısı annelerinden geçen, bağımlılarda uyuşturucu bulamadıklarında görülen yoksunluk
semptomlarına benzer semptomlar görülmesi olarak tanımlanıyor. Bu şekilde doğan bebeklerde görülen huysuzluk ve sinirlilik, kasılma, kusma, diare, terleme ve sık soluklanmanın yanı sıra ani bebek ölümü tehlikesi de söz konusu.

EMZİRMESİ YASAK
Bild gazetesinine konuşan başhekim Eva Robbel-Tillig, bebeğin tedavisine ancak bu semptomların azaldığında son verilebileceğini ifade etti. Ayrıca bu şekilde doğan bebeklerin ilerde çeşitli hastalıklara kapılma ihtimalinin de yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Bebeğini emzirmesi yasaklanan ve tedaviye başlanan anneye Alman Gençlik Dairesi tarafından hizmet sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!