Ölümlü trafik kazası sonrası SGK hastane masrafını ödemedi

Güncelleme Tarihi:

Ölümlü trafik kazası sonrası SGK hastane masrafını ödemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 01:24

Mustafa Kemal Dülger, otomobil çarpması sonrası ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Dülger'in iki kızına 100 bin TL'lik tedavi masrafı çıkarıldı. Dülger'in kızları, yaptıkları ödemenin zorunlu trafik sigortası kapsamında SGK'dan karşılanması için başvurdu. Olumlu bir yanıt alamayan iki kız kardeş dava açarak yaptıkları ödemenin karşılanmasını istedi.

Haberin Devamı

80 yaşındaki Dülger, geçtiğimiz yıl 23 Haziran'da İstanbul Etiler'de bir otomobilin çarpması sonrası ağır yaralandı. Dülger, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu hastanenin yoğun olması ve Dülger'in durumunun ağır olması nedeniyle özel hastane

Ölümlü trafik kazası sonrası SGK hastane masrafını ödemedi
arayışına girildi. Yapılan araştırma sonrası Dülger özel bir hastanede tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Dülger kurtarılamadı.

SGK ÖDEMEDİ, DAVA AÇILDI
Özel hastane, Dülger'in mirasçısı konumundaki iki kızına 100 bin TL'lik tedavi masrafı çıkardı. Dülger kardeşler hastaneye ödemeyi yaptı; alınan fatura ile birlikte otomobilin sigortalandığı şirkete ihtarname çekilerek kendilerine ödemenin yapılması istendi. Sigorta şirketinden olumlu yanıt alamayan Dülger Kardeşler geçtiğimiz ocak ayı başında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na başvurdu. SGK, 3 hafta sonra gönderdiği yanıtta talebe ilişkin bir değerlendirme yapmazken, ilgili yerin SGK İstanbul İl Müdürlüğü olduğu bildirildi. Buradan da olumlu bir yanıt alamayan Dülger kardeşler, yaptıkları ödemenin karşılanması için geçtiğimiz 11 Haziran'sa İstanbul İş 20. İş Mahkemesi'nde dava açtı.

Haberin Devamı

'LİSTE BEDELİ DAHİ ÖDENMEDİ'
Dülger kardeşlerin avukatı Cevat Kazma, trafik kazası geçiren kişilerin hastane ve tedavi giderlerinin tümünün, zorunlu trafik sigortası kapsamında sigorta şirketleri yerine SGK tarafından karşılanmaya başladığını hatırlatarak "Düzenleme sonrası mağduriyetler yaşanmaya başladı. Özel hastaneler, bu tür durumlarda SGK ile aralarında kabul edilen liste fiyatlar uygulaması gerekirken, kazazedelere kendi tarifelerini yansıtıyorlar. SGK da sadece liste fiyatını öderken kalan kısım kazazedenin veya yakınlarının cebinden çıkıyor. Ancak bizim olayımızda SGK hiç ödeme yapmadı. Düzenleme öncesi ise böyle durumlarda, oluşan masraf, kazaya yol çan otomobilin kusuru oranında sigorta şirketince karşılanıyordu" dedi.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!