Tekne sitenin bahçesine düştü

Güncelleme Tarihi:

Tekne sitenin bahçesine düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 01:18

İstanbul'da dün şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağmur etkili oldu. Anadolu yakasında oluşan hortum ise heyecan yarattı. Hortumun havalandırdığı bir tekne yazlık sitenin bahçesine düştü. Dün özellikle akşam saatlerine doğru şiddetli olan yağmur İstanbul trafiğini olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Meteorolojiden İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgeleri için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin kuzeydoğusu, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklıklar 3-5 derece düşecek.



Tekne sitenin bahçesine düştü


İstanbul'daki hortumu kaydedenlerden biri, karaya doğru ilerleyen hortumu hem cep telefonuna kaydetti; hem de olup biteni tek tek anlattı.

Haberin Devamı

İstanbul’u Batı ve Güneybatı yönlerinden başlamak üzere şiddetli gök gürültülü sağanak yağışın etkiledi. Yer yer metrekareye 50 kg üzerinde yağış düştü.

Haberin Devamı

Tekne sitenin bahçesine düştü
Marmara Adası'na yıldırım düştü

Yağışların akşam saatlerinden sonra da etkili olması, dolu ile karışık sağanak şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.

Tekne sitenin bahçesine düştü
Uçaklar havada tur atıyor

Yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından İstanbul'da hortum sürprizi yaşandı.

İstanbul'da akşam satlerine doğru başlayan sağanak yağış deniz ulaşımını da etkiledi. Marmara Denizi'nde çıkan hortum, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu. Hortum, Kocaeli'ne doğru ilerledi.Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Marmara Denizi'nde oluşan hortumun görüntüleriniı paylaştı.

Haberin Devamı

İŞTE METEROLOLOJİ VE BELEDİYEN YAPILAN UYARI:

"Kısa süreli ve metrekareye 50 kg üzerinde yağması beklenen yağışlar, su baskınlarına neden olabilecektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi / AKOM, yapılan tahminler doğrultusunda alarma geçerek bütün birimleri uyardı. Başta İSKİ, İtfaiye, Yol Bakım birimleri olmak üzere tüm İBB birimleri görevlerinin başında, olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve sürücülerin tedbirli olması ve gerekli tedbirleri alması öneriliyor. Yağışların özellikle bu gece ve Cuma gününe kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor."



İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; öğleden sonra Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da, akşam saatlerine doğru Yalova ve İstanbul'da, yarın ise Marmara bölgesinin güney ve doğusunda (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bilecik, Sakarya ve İstanbul) dolu yağışı ile birlikte yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğini açıkladı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskınları, dolu yağışı, yıldırım, yağış anı kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak, yer yer dolu şeklinde olacak yağışların; Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı, zamanla batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Ege, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-60 km/saat) esecek.

Tekne sitenin bahçesine düştü

KONYA'YI FIRTINA VURDU

Konya'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir evin çatısının uçtu, çok sayıda ağaç devrildi. Bazı ağaçların araçların üzerine devrilmesi sonucu araçlarda hasar oluştu. Başına inşaattan taş düşen bir kişide hastaneye kaldırıldı. Konya-Adana karayolunda oluşan kum fırtınası nedeniyle de görüş mesafesi yer yer 200 metreye kadar düştü.

Kentte öğleden sonra başlayan ve saatteki hızı 74 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ağaç devrildi. Bazı ağaçların araçlar üzerine devrilmesi sonucu, araçlarda hasar oluşurken, trafikte de aksamalar oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle Yediler Mahallesi'ndeki kullanılmayan tek katlı bir evin katısı uçtu. Şans eseri yaralanan olmadı. Dumlupınar Mahallesi'nde de bir inşaattan başına taş düşen bir kişi hastaneye kaldırıldı.
Konya-Adana karayolunda oluşan kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesi yer yer 200 metreye kadar düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!