Efsaneler tek vücut

Güncelleme Tarihi:

Efsaneler tek vücut
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 01:46

Bugüne kadar Margaret Thatcher, Anna Wintour, Julia Child gibi birçok karakteri canlandıran 3 Oscar ödüllü Merly Streep, bu kez HBO kanalının yeni dizisi 'Master Class'ta opera sanatçısı Maria Callas'a hayat verecek.

Haberin Devamı

Bugüne kadar sinemada Anna Wintour, Julia Child ve Margaret Thatcher gibi tanınmış simaları canlandıran ve 3 Oscar ödülü kazanan Meryl Streep, efsanevi roller listesine ünlü bir ismi daha ekledi: Soprano Maria Callas. Streep, HBO’nun geliştirdiği ve Mike Nichols’ın yöneteceği "Master Class" adlı yapımda, ilahi ses, büyük diva Maria Callas'a hayat verecek. Terrence McNally’nin aynı adlı tiyatro oyunundan aktarılacak olan film, Callas’ın 1971’de ders verdiği Julliard’daki öğrencileriyle iletişimini, o zamanki hayatını anlatacak. Söylentilere göre, Meryl Streep yeni rolü için Neil Young’dan gitar dersleri almaya başladı.

Efsaneler tek vücut

Haberin Devamı

MARIA CALLAS KİMDİR?
1950'li yıllarda ilahi sesi ve güzelliğiyle dünyaca tanınan Maria Callas, belki de tüm zamanların en ünlü sopranosuydu. New York'ta doğdu, 15 yaşında sanat hayatına başladı ve Norma'yı, Carmen'i, Puccini'nin ve Verdi'nin operalarını yorumlayarak çağının bir numaralı opera şarkıcısı oldu. 1957 yılında evliyken bir armatör olan Aristotle Onassis ile aşk yaşayan Callas, adını gönül ilişkilerindeki skandallarla da duyurdu. Aristotle Onasis ise daha sonra bir başkası ile evlenerek Callas'ın ve kariyerinin sarsılmasına neden oldu. Maria Callas 1977 yılında, 53 yaşındayken ani bir kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

BAKMADAN GEÇME!