Gizli gündemi olan bir insan olmadım

Güncelleme Tarihi:

Gizli gündemi olan bir insan olmadım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 01:40

ÇATI adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Yeniköy’deki evinden ilk kez çıkarak, gazetecilere yaptığı açıklamada “Bu iki partinin sağladığı uzlaşmanın arkasındaki daha geniş mutabakat çok önemlidir” dedi.

Haberin Devamı

İhsanoğlu, bazı komşularının evlerinin camlarına Atatürk’lü bayraklar astığı sokakta şöyle konuştu: “Mesele, şahsımla ilgili olmanın ötesinde uzlaşmanın bizatihi kendisi mühim bir gelişmedir. Uzlaşmanın konusu olan Cumhurbaşkanlığı makamına aday gösterilecek insanın profili ile ilgili hangi vasıflarda olmasıyla ilgilidir. Ve ne yapması gerektiği hususundaki uzlaşma. Bu iki partinin sağladığı uzlaşmanın arkasındaki daha geniş mutabakat çok önemlidir. Şahsımla ilgili tarafı bence ikinci derecede önemlidir. Şu safhadaki söyleyeceklerim bu anlayışta olanları tebrik ediyorum bir Türk vatandaşı olarak. Ve buna muhatap olan bir insan olarak bu teveccühleri için çok teşekkür ediyorum.” CHP içinden adaylığı ile ilgili tepkilere yönelik sorular üzerine de İhsanoğlu, şunları söyledi: “Bu eleştirilerin sahiplerinin kendi görüşleri, saygı duyuyorum. Benim hakkımda belki bazıları tam fikir sahibi değildir. ”

Haberin Devamı

KİTABIMI OKUYUN

İhsanoğlu laiklikle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “Laiklik ile ilgili geçen sene TİMAŞ Yayınları’ndan çıkan ‘Yeni Yüzyılda İslam Dünyası’ adlı bir kitabım var. Bu kitabın orijinalini 2009 senesinde yazdım. İngilizcesi 2010 yılında ABD’de çıktı. Daha sonra bu kitabın Arapça’sı, Farsça’sı Bangladeş lisanı, Rusça’sı çıktı. O kitabın önsözünde din siyaset ilişkileri üzerine fikirlerimi ve laiklik konusundaki düşüncelerimi söylüyorum. Lütfen onları okumadan lehte ya da aleyhte olduğumu söylemeyin. Ben fikirlerimi kaleme alan, yazan ve açıkca ifade eden bir insanım. Gizli gündemi olan bir insan hiçbir zaman olmadım.”

CHP’de ‘İhsanoğlu tepkisi’ yatışıyor

PROF. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adayı olmasına tepki gösteren CHP’nin ‘Ulusalcı’ kanadı ile ‘Sol’ kanadı arasında yol ayrımı yaşandı. Önceki gün eski Genel Başkan Deniz Baykal ile bir araya gelen “Ekmeleddin İhsanoğlu karşıtı” milletvekilleri toplantılarını dün de sürdürdü. Çoğunluğu ‘Sol’ kanatta yer alan kendilerini “Genç Milletvekilleri” olarak da adlandıran İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün ve Aykut Erdoğdu’nun da bulunduğu 10 kadar milletvekili dün kahvaltıda buluştu. Toplantıda ise “Bizi ‘ulusalcı’ vekillerle yan yana gösterecek bir hareketten uzak duralım. Partimizin ve genel başkanın kararına uyalım. Bir bildiri hazırlığı içinde yer almalayım” kararı çıktı. Ulusalcı kanatta yer alan isimler ise bugün bir açıklama yapmak için çalışmalarını dün geç saatlere kadar sürdürdü. Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Ruhsar Demirel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak birlikte, İhsanoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede, iki partinin yanı sıra BBP ve DP’nin de katılabileceği bir komisyon oluşturularak, cumhurbaşkanlığı kampanyasının yürütülmesi kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!