Ankara'da ulaşım zammı davalık oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankarada ulaşım zammı davalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 01:38

Ankara'daki toplu ulaşım zammının sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal zammın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara İdare Mahkemesi'nde açtığı davanın dilekçesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Haziran 2014'te yürürlüğe giren zamma, "33 aydan bu yana herhangi bir ulaşım zammı yapmamış olmasını, en ucuz ulaşım hizmetini kendilerinin verdiğini" gerekçe gösterdiğini belirtti. Belediyenin haklı bir gerekçesi olmadığını savunan Tanal, dilekçesinde, "Özellikle yetki sınırları Anayasa ile çizilmiş bir belediye, sosyal devlet ilkesine aykırı bir biçimde hiçbir haklı gerekçe olmaksızın ve/veya hiçbir açıklama yapmaksızın idari bir işlem yapamaz. Bu işlemin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu aşikardır" ifadesini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2014 konsolide bütçesinin 6 milyar 746 milyon lira olduğuna işaret eden Tanal, belediyenin böyle bir bütçeyle ulaşım zammına muhtaç olmadığını, zammın sosyal devlet ilkesine aykırı bir şekilde sadece kar amaçlı yapıldığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

CHP’Lİ GENÇLER EYLEM YAPTI

CHP Genel Merkez Gençliği ve Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, EGO Genel Müdürlüğü önünde eylemde bulunarak, Ankara’da ulaşım zamlarının geri çekilmesini istedi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, basın açıklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Başkentlileri müşteri olarak gördüğünü iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!