IŞİD Irak'ta yine Türkleri kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Irakta yine Türkleri kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 01:40

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Tıkrit’te hastane inşaatında çalışan ve buradan Kerkük’e gitmeye çalışan 15 Türk işçisini kaçırdığı iddiaları üzerine Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği devreye girdi.

Haberin Devamı

Büyükelçilik, olayla ilgili yoğun bir görüşme trafiği başlatırken, kaçırılan Türk sayısının 15’ten daha az olduğu tahmin ediliyor. Ankara, yapılan girişimler sonucu net sayının belli olmasından sonra resmi bir açıklama yapacak.

İşçilerle birlikte IŞİD’in elindeyken Iraklı olduğu için serbest bırakılan Turgay Hürmüzlü, DHA'ya yaptığı açıklamada, “IŞİD, kimlik kontrolünün ardından Iraklıları serbest bırakırken yabancıları alıkoydu. 60 işçi arasında 15 Türk de vardı. Diğerleri Pakistan, Türkmenistan ve Nepal’den işçilerdi” demişti.

Aralarında mühendislerin de olduğu Türklerin, Tıkrit’te özel bir hastanenin inşaatında çalıştığını aktaran Hürmüzlü, “İşçilerin amacı Süleymaniye kentine ulaşmaktı. Oradan ülkelerine döneceklerdi” diye konuşmuştu.

IŞİD Irakta yine Türkleri kaçırdı
O 'BÜYÜK SAVAŞ' BAŞLADI MI? - İREM KÖKER'İN ANALİZİ

TÜRKMEN KÖYÜ GERİ ALINDI
Irak Türkmen Cephesi (ITC), IŞİD’in saldırdığı ve Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük’e bağlı Beşir Köyü’nden geri çekildiğini duyurdu. ITC’nin internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Peşmerge ve polis güçlerinin karşı saldırısı sonucu IŞİD 6 saat sonra köyden çekilmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

IŞİD’E HAVADAN DARBE
Öte yandan DHA'nın haberine göre, Irak Hava Kuvvetleri'nin, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolünde bulunan Telafer'e düzenlediği hava harekatında 70 örgüt üyesinin öldüğü, 40 aracın da tahrip edildiği açıklandı.

Irak'ın Musul ve Selahattin kentlerini kontrolünü ele geçiren IŞİD, Irak Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonlarda darbe aldı.

Musul'dan bir askeri yetkilisi, Irak Hava Kuvvetleri'nin Telafer'e düzenlediği hava harekatında 70 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü, 40 aracın da tahrip edildiği açıkladı. Askeri yetkili bir grup IŞİD üyesinin öğlen yemeği için bölgedeki bir aşiret reisinin evinde bulunduğu sırada hava saldırısının düzenlediği ve Irak ordusunun kaybettiği mevzilerden bir kısmını geri alarak IŞİD'i püskürttüğünü belirtti.

IŞİD Irakta yine Türkleri kaçırdı
IŞİD 3 Türkmen köyünü ele geçirdi

IŞİD Irakta yine Türkleri kaçırdı
IŞİD krizi Türkiye ve İran'a sıçrayabilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!